İzmirli ev kadını dolandırıcılara kanmadı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli ev kadını dolandırıcılara kanmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 08:44

İzmir'de 53 yaşındaki ev hanımı Mukadder G.'yi arayan dolandırıcılar, terör yalanıyla 200 bin TL istedi. Kadın, 'Parkta buluşalım' deyip polise haber verdi. Son 1 ayda 5 kadını 1 milyon TL dolandıran 3 zanlı parkta suçüstü yakalandı, 6 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre, İzmirli 53 yaşındaki Mukadder G.’yi arayıp kendini savcı olarak tanıtan kişi, “Hesabınızdan PKK’ya para aktarılmış. Operasyon yapacağız. Evdeki paranızı gelecek polislere verin, sonra geri vereceğiz” dedi. Daha önce basında çıkan haberleri takip ettiği için arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan Mukadder G., hemen bir plan yaptı. Telefondaki kişiye, “200 bin lira var. Parkta bulaşalım, vereyim” dedi.

‘Kolay av’ görüntüsü veren M.G., dolandırıcılarla Bornova’daki bir parkta randevulaştı. Sahtekârlar hemen Uşak’tan otomobille yola çıkarken, Mukadder G. ise polisi aradı. Çete üyelerinden önce parka giden ekipler pusu kurdu. Siyah poşet içinde 200 bin lira alma hayaliyle parka giden S.A. (42), M.S.E. (28) ve A.A. (32) suçüstü yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlılarla birlikte hareket ettikleri tespit edilen M.K. (30), M.C.B. (29) ve İ.A.’yı (50) da gözaltına aldı.

Haberin Devamı

2 EVİNİ SATTIRMIŞLAR
Gözaltına alınan zanlıların 1 ay içinde İzmir’de 5 kadından tele-tokat yöntemi ile yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptıkları öğrenildi. Zanlıların Karşıyaka’da G.K. isimli kadına 2 evini sattırıp 500 bin lirasını, Bornova’da yaşayan F.S. isimli kadının da 300 bin lirasını çarptıkları iddia edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye gönderilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!