İzmirli Aziz Sancarlar Ankara yolcusu

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Aziz Sancarlar Ankara yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 13:10

İzmirli Aziz Sancarlar Ankara yolcusu

Haberin Devamı

TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışması İzmir Finalistleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin de katılımıyla gerçekleştirilen törenle başarı belgelerini aldı. İzmir bölgesinden proje yarışmasına başvuran lise düzeyinde 16 ve ortaokul düzeyinde 6 proje Ankara'da gerçekleştirilecek finale katılmaya hak kazandı. Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Aziz Sancar gibi Türkiye'den çıkan ve dünyada ses getiren bilim adamlarının gerçekten sizler olduğunuza inanıyoruz. Bunun için çalışıyoruz, dertleniyoruz, bunun sancısını yüreğimizde hissediyoruz. En kıymetli varlığımız sizlersiniz. Ankara'daki final programından güzel bir hikaye ile döneceğinize de inanıyorum" dedi.

TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmaları 11. kez ortaokul ve 48. kez lise düzeyinde düzenlendi. Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak ettiklerini araştırmaya ve araştırmalarını ürüne dönüştürmeye yönlendirmeyi amaçlayan yarışmaya 81 ilden öğrenciler katılıyor. Yarışmanın İzmir bölgesinde, İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli illeri yer alıyor.

11. kez düzenlenen Ortaokul araştırma proje yarışmasına 332'si İzmir'den olmak üzere toplam 560 proje katıldı. 48. kez düzenlenen lise araştırma proje yarışmasına ise bölge düzeyinde 345'i İzmir'den olmak üzere 685 proje başvurusu yapıldı. TÜBİTAK Bilim Kurulları tarafından yapılan ön değerlendirmeler sonucunda lise kategorisinde 100, ortaokul kategorisinde 50 proje İzmir Bölge Sergisi'ne katılmaya hak kazandı. Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilen İzmir Bölge Sergisi'nde, bilim kurulu değerlendirmesi sonucu lise kategorisinde 16, ortaokul kategorisinde 6 proje Ulusal Final'e katılmaya hak kazandı.  Yarışma finaline katılmaya hak kazanan öğrenciler ve öğretmenleri için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde başarı belgesi dağıtım töreni düzenlendi. Törene, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin yanı sıra, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü prof. Dr. Serdar Korukoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Harun Yazar, Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Şube Müdürü Selime Şentürk Doğramacı, belge alacak öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Lise düzeyinde, İzmir MEV Koleji Özel Güzelbahçe Fen Lisesi, İzmir Özel Ege Lisesi (3 proje), İzmir Özel Rota Fen Lisesi, İzmir Özel Güzelbahçe Mektebim Anadolu Lisesi, İzmir Özel Çakabey Lisesi (2 proje), İzmir Özel Takev Fen Lisesi (3 proje), İzmir Özel İzmir Fen Lisesi- Özel Öbek Bayraklı Boğaziçi Anadolu Lisesi (ortak proje), İzmir Özel Gelişim Koleji, İzmir Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, İzmir Tire Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi ulusal finale katılacak. Ortaokul düzeyinde ise İzmir Karşıyaka Özel Takev Ortaokulu, İzmir Özel Bahçeşehir Ortaokulu, İzmir Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu, İzmir Özel Ege Ortaokulu, İzmir Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi ulusal finalde İzmir'i temsil edecek.

"ÖĞRENCİYKEN YAŞAMAK İSTEDİĞİM BİR BAŞARI"

Projeleriyle ulusal finale katılmaya hak kazanan öğrenciler ve danışman öğretmenleri ile başarı belgesi dağıtım töreninde bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir bölgesi olarak elde edilen başarının çok değerli olduğunu belirterek, "Hem devlet hem özel okullarımızın TÜBİTAK'ın Araştırma Proje Yarışması'nın Türkiye finalinde yer almak, Ankara'ya gitmek İzmir'i temsil etmek önemli bir başarıdır. Böyle bir proje içerisinde olmak öğrencilik açısından benim de yaşamak istediğim, belki de yaşayamadığım bir durum. Ancak sizlerin yaşadığı  bu başarıyla, mutlu olduğumuzu onur ve gurur duyduğumuzu ve İzmirimiz adına bunu yürekten desteklediğimizi de bilmenizi isterim" dedi.

"AZİZ SANCAR GİBİ BİLİM ADAMLARI OLDUĞUNUZA İNANIYORUZ"

Öğrencilerden sadece İzmir ve Türkiye'de değil dünyada da ses getirecek projelere imza atmasını isteyen Yahşi, "Çünkü bir Aziz Sancar gibi Türkiye'den çıkan ve dünyada ses getiren bilim adamlarının gerçekten sizler olduğunuza inanıyoruz. Bunun için çalışıyoruz, dertleniyoruz, bunun sancısını yüreğimizde hissediyoruz. En kıymetli varlığımız sizlersiniz. Ankara'daki final programından güzel bir hikaye ile döneceğinize de inanıyorum. Bugün Güney Kore, Kanada, Singapur, Şanghay, Hong Kong'un eğitim reformlarına bakın. En yenisi 20 yıllık reformla muhteşem sonuçlar elde ettiğini görüyoruz. Bunu teknoloji ile yapıyorlar. Bizim de bu anlamda bu reformlara imza atacak bir gençliğin yetişmesine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!