İzmir'in umudu Bucaspor

Güncelleme Tarihi:

İzmirin umudu Bucaspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 14:20

Bank Asya 1. Lig'de son 5 haftaya en yakın rakibinin 7 puan önünde 2. sırada giren Bucaspor, 2002-2003 sezonundan bu yana Turkcell Süper Lig'de temsil edilmeyen İzmir'in hasretini bitirmeye çok yaklaştı.

Haberin Devamı

Geçen sezon TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nu şampiyon olarak tamamladıktan sonra başarılı çizgisini bu sezon da sürdüren sarı lacivertli ekip, İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 3-2 yenerek, kalan 5 haftaya 58 puanla 2. sırada girdi.

Sarı lacivertli takım, kalan 5 maçının 4'ünü İzmir'de oynayacak.

Gelecek hafta diğer İzmir temsilcisi Altay ile mücadele edecek Bucaspor, daha sonra Mersin İdmanyurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çaykur Rizespor (D) ve Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

KARDEMİR KARABÜKSPOR'LA YARIŞIYOR

Ligde 63 gol atan Kardemir Karabükspor'dan sonra en fazla gol atan takım olan Bucaspor (62), aynı zamanda yine liderden sonra (19) en fazla galibiyet alan takım (18) durumunda.

Takımının dünkü maçta 2 golünü atan ve ligde 14. golüne ulaşan Mehmet Batdal, gol krallığı yarışında Kardemir Karabüksporlu Emenike ve Yasin Avcı'yı yakaladı. Ligde son 5 haftada sadece Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Bucaspor, topladığı 12 puanla bu süreçte ligdeki en başarılı takım oldu.

Sarı lacivertli ekip bu sezon 6. kez 80. dakikadan sonra attığı gollerle maçların skorlarını değiştirmeyi başardı. Karşıyaka'yı dün 87. dakikada gelen üçüncü golle yenen Bucaspor daha önce de Hacettepe (2-1), Altay (2-1), Dardanelspor (2-1) ve Orduspor (3-2) maçlarında galibiyete 80. dakikadan sonra ulaşırken, ikinci yarıdaki Hacettepe maçında da 80. dakikadan sonra 2-2'lik beraberliği yakalamayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!