İzmir'in ulaşım modellerini incelediler

Güncelleme Tarihi:

İzmirin ulaşım modellerini incelediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 11:12

İzmir'in ulaşım modellerini incelediler

Haberin Devamı

İZMİR'e gelen Avrupa Bölgeler Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde sürdürülen ulaşım modellerini yerinde inceledi; ulaşım sistemleri ile entegrasyon uygulaması beğenildi.
Avrupa çapındaki en büyük bağımsız bölgeler ağı statüsündeki Avrupa Bölgeler Meclisi'nin (AER) 2016 yılı Genel Toplantısı, İzmir'de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 14 ülkeden katılım sağlanan "Sürdürülebilir Hareketlilik: Yepyeni Bir Dünya" başlıklı toplantının ardından, İzmir'deki ulaşım çalışmalarına ilişkin geziler de düzenlendi.
Avrupalı konukların merakla bekledikleri gezi, İZDENİZ'in yeni nesil gemilerinde gerçekleştirilen Körfez turuyla başladı. İzmir'deki karbon salımının azaltılması hedefinde önemli rol oynayan çevreci gemileri makine dairelerine kadar inceleyen Bölgeler Meclisi temsilcileri, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan Alsancak İskelesi'ne kadar "BİSİM" bisikletleriyle dolaştı. Avrupa Bölgeler Meclisi üyeleri, engelli kullanımına uygun otobüslerle Konak'tan başlayıp Kadifekale'de biten; Kemeraltı, Agora ve Roma Antik Tiyatrosu'nu da içine alan 270 hektarlık tarihi bölgeyi de yakından görme olanağı buldu. İzmir ulaşım turunun finali ise Büyükşehir Belediyesi'nin, günde 350 bin yolcu taşıdığı İzmir Metrosu'nda gerçekleşti.
İzmir'de kaldıkları 3 gün boyunca kent içi toplu ulaşım sistemini yakından inceleyen AER üyeleri, özellikle karbon emisyonunu en aza indirmek için sürdürülen çevreci ulaşım yatırımları ile otobüs-raylı sistem-deniz ulaşımı arasındaki tam entegrasyonu beğendiklerini söyledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!