İzmirim kart bedeli krizi

Güncelleme Tarihi:

İzmirim kart bedeli krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 11:30

İzmirim kart bedeli krizi

Haberin Devamı

AK Parti ücretsiz kart değişimi istedi

İZMİR'de toplu ulaşımda kullanılan kentkartların, otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı buz pisti, akıllı tuvaletlerde kullanılacak özelliği olan İzmirim karta dönüşmesinde kart bedeli kriz yarattı. Eski kartların 30 Kasım'dan sonra geçersiz olacağı öğrenci ve öğretmenlerin kişisileştirilmiş kartlarının 7 TL, diğer kentkartların 6 TL'ye İzmirim karta dönüşmesine tepki gösteren AK Parti, değişimin ücretsiz olmasını önerdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen İzmirim kart değişim konusuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, norma kentkartların 6 TL, kişiselleştirilmiş öğrenci ve öğretmen kartlarının 7 TL'ye İzmirim kartlarla değiştirilmesinde ücretin yüksek olduğuğnu, değişimin ücretsiz yapılmasını önerdi. Doğan, “Ellerinde kentkart bulunan kişileri düşündüğümüzde sürenin uzatılması gerektiğini ve süre sınırı koymaksızın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmirimkart’ın satış fiyatını düşündüğümüzde, o kartın maliyetinin 50 kuruşla ila 1 TL arasında olduğunu tahmin ediyorum. Bu kartların ücretsiz olmasını öneriyorum. Öğrenci ve öğretmenlerin kartlarının 7 TL’lik değiştirme rakamının da yüksektir. Bedel alınmamasını istiyoruz. Belediye için 7 TL bir şey ifade etmeyebilir ama sosyal belediyecilik anlayışı gereği, bu kartın ücretsiz olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ESKİ KARTLARA SON DOLUM 31 EKİM'DE

İzmirim kart olmayan eski tip öğrenci ve öğretmen kartı sahiplerinin, kart basım sürelerini de dikkate alarak 31 Ağustos 2016 tarihine kadar www.eshot.gov.tr ve www.izmirimkart.com.tr adresleri üzerinden değişim başvurusu yapılması istendi. Değiştirilecek kişiselleştirilmiş kartların yenileme bedeli olan 7 TL'lik ücret, başvuru sırasında internet üzerinden veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden masrafsız ve havale ücreti ödemeden ESHOT Genel Müdürlüğü Kurum Tahsilat hesabına yatırılabilecek. Kişiselleştirilmiş kartlar için yeni müracatta ise değişim ve yenileme bedeli 10 TL olacak.

Eski tip kentkartlara dolum yapılabilecek son tarihin 31 Ekim 2016 olarak belirlendiği ve bu kartların 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren geçersiz olacağı bildirildi. Mevcut bakiyelerin aktarılacağı İzmirim kartta 90 dakika sistemi aynen devam edecek. Elinde İzmirim Kart olanlar herhangi bir değişiklik yapmayacak. Daha önceki dönemden kalan kartlar ise 6 TL ücret karşılığında yenilenecek.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!