İzmir'i kana bulamak için Kuzey Irak'tan gelmiş

Güncelleme Tarihi:

İzmiri kana bulamak için Kuzey Iraktan gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 17:38

İZMİR'de, polisin bir süredir takip ettiği, kentte bombalı saldırılara hazırlanan bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen Mehmet Demir'in dün yakalanmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Plastik patlayıcı ve silah ele geçiren, toplam 11 kişiyi gözaltına alan polis, Kuzey Irak'tan gelen Mehmet Demir'in Ak Parti binaları başta olmak üzere kamu binalarına ses getirecek saldırılarda bulunmayı planladığını belirtti.
Terör eylemi için İzmir'e gelen teröristi belirleyen İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bağlantıları çözmek için takip başlattı. Saldırılarda kullanılacak olan patlayıcının ormanlık alana gömülmesi sırasında başlatılan operasyonda, ilk olarak teröriste yardım ve yataklık eden Ömer Dündar yakalandı. Bu sırada kaçan, bomba eğitimi almış 23 yaşındaki Mehmet Demir, Bayraklı İlçesi'ndeki ağabeyinin evinde, yine yardım ve yataklık eden Ahmet Dündar da operasyonla yakalandı. Operasyonda, 440 gramı plastik patlayıcı olmak üzere yaklaşık üç kilo patlayıcının yanı sıra, kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca, 18 mermi ele geçirildi. Genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e ulaştı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü sırada 2014 yılında örgüte katılan ve Kuzey Irak'tan gelen Mehmet Demir'in, bomba eğitimi aldığı belirlendi. Mehmet Demir'in, İzmir'de Ak Parti binaları ile kamu binalarına yönelik ses getirecek saldırılarda bulunmayı planladığı, bunun içinde de yer belirlemek amacıyla keşif yaptığı tespit edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!