İzmir'e yerleşip 'Anadolu Çoban Köpeği' yetiştirmeye başladılar

Güncelleme Tarihi:

İzmire yerleşip Anadolu Çoban Köpeği yetiştirmeye başladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 12:29

İstanbul’daki iş yerlerini bırakıp 3 yıl önce İzmir’in Urla ilçesine üç yıl önce yerleşen Çetin-Gülden Türkoğlu çifti, hayatlarını köpeklere adayıp çiftlik kurdu. Türkoğlu çifti, saf Anadolu çoban köpeği yetiştiriyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da oto kiralama işi ile uğraşan Çetin Türkoğlu (42) ile gelinlik dikimi yapan modacı eşi Gülden Türkoğlu (40), İstanbul’un şehir hayatından sıkılıp Gülden Türkoğlu’unun memleketi İzmir’in Urla ilçesine yerleşip köpek yetiştirme kararı aldı. Türkoğlu ailesi, 3 yıl önce 2 çocukları ile birlikte Urla'da çiftlik kurdu. 20 yıllık evli Türkoğlu çifti, saf Anadolu çoban köpeği yetiştirmeye başladı. Bir çift köpekle başlayan ailenin şimdi 30 köpeği var. Çiftin büyük oğulları Kastomonu’da üniversite eğiti alıyor. 4. sınıfa giden oğulları ise yanlarında kalıyor.

HUZUR BULDUK

Urla’da huzuru bulduğunu belirten Çetin Türkoğlu, “İstanbul’un şehir hayatından bıktık. Oradaki iş yerlerimizi kapattık Urla’ya geldik. Doğma büyüme İstanbul'daydım. Zaten bizim küçüklükten beri köpeklere karşı merakımız vardı. Bizim amacımız, Türkiye’de bu milli servetimize sahip çıkmak. Amacımız en iyi, en sağlam, en iri köpekleri üretebilmek, gelecek nesillere bu milli servetimizi bırakmak. Bu köpeklerin kanı ve soyu çok iyi olduğu için sürü korumada bir numaralı köpeklerdir” dedi. Çiftliklerindeki köpek nüfusunun git gide arttığını belirten Türkoğlu, “Şu an 30 köpeğimiz var. 4 dişi köpeğimiz daha hamile, onlardan da gelecek köpeklerimiz var. Nüfus daha da kalabalıklaşacak ve 100’ü bulacak. Köpekler bizim hayatımız oldu. Biz onlara kendimizi adadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANADOLU ÇOBAN KÖPEĞİ SICAKTA DA SOĞUKTA DA YAŞIYOR

Köpeklerin yaşam alanına değinen Türkoğlu, şunları söyledi: “Bazı arkadaşlarım çok soruyor bana, 'Bu köpekler sıcakta ya da soğukta yaşar mı?’ diye. Burası İzmir, yazın gölgede 40-45 dereceye yakın sıcak oluyor. Bu köpekler burada yaşıyor. Köpeklerimiz artı 40 derecede de yaşar, eksi 40 derecede de yaşar. Hiçbir şekilde köpeklerde sorun olmaz. Çünkü Anadolu çoban köpeğinin post ve tüy yapısı çok farklıdır.”

MODACILIKTAN KÖPEK ÇİFTLİĞİNE

Eşiyle birlikte köpeklere hayatını adayan Gülden Türkoğlu ise, “Şehir hayatı aşırı derecede yorucu, özellikle trafik insanın hayatının büyük bir bölümünü çalıyor. Ben modacıydım, gelinlik dikiyordum. Gelir düzeyimiz yüksekti ama şehir hayatından çok sıkıldık. Üniversiteye giden oğlum İstanbul’da doğup büyüdüğü için bütün arkadaş çevresi oradaydı. O ilk zamanlar negatif davrandı. Farklı bir şehirde okuduğu için artık ılımlı bakıyor. Ufak oğluma bu kadar köpek içerisinde olmak oyun gibi geliyor. Köpeklerle çok güzel vakit geçiriyor. Burada çok mutluyuz. Herkese de köpekleri sevmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkoğlu çiftinin Asya adını verdiği dişi köpeği ise geçen pazartesi doğum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!