İzmir'e ve topluma mesaj vermek önemli

Haberin Devamı

 

 

İzmire ve topluma mesaj vermek önemli


Takipçisi olacağım

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Çağdaş Özürlüler Yaşam ile Bayraklı Engelli Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma derneklerini ziyaret etti. Ziyaretlerde dernek temsilcileri, “2005 yılında çıkarılan Özürlüler Kanunu’yla tüm kamusal alanların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için tanınan 7 yıllık sürede bu düzenlemelerin yapılmadığını, 28 Haziran 2012’de kabul edilen düzenlemeyle sürenin uzatıldığını ve engellilerin evlerine mahkum edildiğini” dile getirdi.
TBMM açılınca devam
Tanrıkulu, konuyu sorgulamak için TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini bildirdi. Ahmet Kenan Tanrıkulu, TBMM açılınca, bu haksız süre uzatımının iptali ve gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması, yapmayanlar hakkında daha ciddî hukukî yaptırımlar uygulanmasına çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

İzmire ve topluma mesaj vermek önemli

İzmir’e ve topluma mesaj vermek önemli

İZMİR, (DHA)
KONAK Belediyesi, engellilerle ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu. Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki buluşmada, Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu, ihtiyacı olan ailelere tekerlekli sandalye ve erzak verdi. Etkinliğe Başkan Dr. Hakan Tartan, yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, federasyonun başkanı Yalçın Kocabıyık, sanatçı Tüdanya, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Tartan, “Bir arada olabilmek, birlikte bir şeyler yapabilmek, Konak’a, İzmir’e ve toplumun tamamına güzel mesajlar verebilmek çok önemli” diye konuştu.


İzmire ve topluma mesaj vermek önemli

Haberin Devamı


Belediye olanakları izler için seferber

İZMİR, (DHA)
BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile eşi Bahriye Karabağ, Manavkuyu Semt Merkezi’nde engellilerle ailelerini iftarda ağırladı. Engellilerin sosyal hayatın içinde olmaları adına çalışmalarının sürdüğünü belirten Karabağ, “Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da engelli vatandaşlarımız başımızın tacı. Belediyenin tüm imkanları sizler için var” diye konuştu. Başkan Karabağ, yeni hizmet binası için gerekli kredinin onaylandığını, yılbaşından önce temelini atacaklarını, yapımı tamamlandığında Osmangazi hizmet binasını engellilere tahsis edeceklerini söyledi, “Bayraklı’da engellilerimizin engellerini kaldırmak adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İzmire ve topluma mesaj vermek önemli

Artık elimizden utulmaya başlandı

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
MANİSA İl Özel İdaresi’inin aldığı 50 tekerlekli sandalye hak sahiplerine teslim edildi. Teslim törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz de katıldı. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, engellilerin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunun artık farkına varıldığını belirterek, “Artık destek görmeye ve elimizden tutulmaya başlandı. Bu akülü tekerlekli sandalyeler bizi hayata bağlayan araçlardır” dedi. Daha sonra GEDAŞ’ın şehir merkezinin 40 ayrı noktasına yaptığı mini şarj istasyonlarından biri açıldı.

Haberin Devamı

İzmire ve topluma mesaj vermek önemli

ORADAN BURADAN

Çeşmealtı’na hiç yakışmıyor
 
ÖDEMİŞ muhabirimiz Yüksel Balcı’dan aktarıyorum:
Urla Çeşmealtı Kocadere Caddesi’nddeki 14. Sokak’ın hali yürekler acısı. Burası yeni bir yerleşim alanı değil. Yıllarca burada oturanlar var. Ancak burası geri kalmış bölgelerin sokağına benziyor. Arabası olanlar, yayalar evlerine gitmekte büyük zorluk çekiyor. Sokak sakinlerinin çeşitli zamanlardaki başvurularından sonuç çıkmaması isyan ettiriyor. Kocadere Caddesi 14 Sokak’taki 7 numaralı evde 12 yıldır oturan gazi Niyazi Öğün bu konuda şöyle konuşuyor:
82 yaşındaki gaziden
“12 yıldır buradayız. Birçok vatandaşımızın burada modern denilebilecek konutları var. Her nedense sokağımızın yolu ihmal edilmiş ve Çeşmealtı’na yakışmayan bir manzara oluşturmuştur. Yağışlar nedeniyle yolda açılan çukurları, 82 yaşında bir gazi olmama rağmen, o civardan kürek ve el arabasıyla toprak taşıyarak doldurmak zorunda kaldım. Ama, tabii ki yanımda belediye gücü olmadığı için başaramadım. İnanın buradaki vatandaşlarımız evlerini gidip gelmekte büyük zorluk çekmektedir. Belediye Başkanı sayın Selçuk Karaosmanoğlu’nun Çeşmealtı’na yakışmayan bu manzaraya el atmasını bekliyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları