İzmir'e müjde üstüne müjde

Güncelleme Tarihi:

İzmire müjde üstüne müjde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 17:48

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir’de bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak Karabağlar’daki kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yapan Özhaseki, “Karabağlar’daki planlamada ilk etap 1 milyon metrekare, bir kısım mülkiyet Hazine’ye geçti. Bu etapta 2 bin 500-3 bin konut söz konusu. Bolca sosyal donatı ve yeşil alan bulunuyor. Mülkiyet bizde olunca cimri davranmadık. İller Bankası vasıtasıyla projeleri takip edeceğiz. Başlamak için yılbaşını hedefliyoruz” dedi.


ÇED onayı imzalandı
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Özhaseki, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekili olduğunu hatırlatarak, kentin şanslı olduğunu söyledi. Başbakan’ın da talimatları doğrultusunda İzmir’deki işlerle ilgili yardımcı olacaklarını belirten Özhaseki, “Bir taraftan bakanlıkla ilgili temel kararlar alırken, bir taraftan da tüm şehirlerde tıkanmışlıklar varsa müdahale edip çözüme kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


O tesis de kurulacak
Körfez’in temizliği, rehabilitasyonu, rekreasyon alanları oluşturulması projelerinin İzmir’e değer katacağına inandıklarını belirten Bakan Özhaseki, Körfez Projesi ÇED kararını imzadan çıkarıp müjdeli haberle geldiklerini bildirdi. Büyükşehir’in Yamanlar Dağı eteklerine yapmak için projelendirdiği ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle ilgili de konuşan Özhaseki, “Merkezi idarenin yetkisindeki sorunlar
çözüldü. Tıkanmışlıklar aşıldı. Yasal süreçle ilgili gelişme var. Birlikte takip edeceğiz. İnanıyorum ki aşacağız. İzmir’e o tesisi kazandıracağız. Orada problem olduğunu düşünmüyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!