İzmir'e bombalı saldırı için gelen terörist ile yardım eden 14 kişi adliyede

Güncelleme Tarihi:

İzmire bombalı saldırı için gelen terörist ile yardım eden 14 kişi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 14:41

İzmir'e bombalı saldırı için gelen terörist ile yardım eden 14 kişi adliyede

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA) - İZMİR'de bombalı saldırı hazırlığındayken polisin uzun süreli takibi sonucu yakalanan PKK'lı terörist Mehmet Demir ile kendisine yardım ve yataklıkta bulundukları iddia edilen 14 kişi adliyeye sevkedildi. Zanlıların verdiği ifadede, Mehmet Demir'in Kobani'de çatışmalara katıldığı, bomba ve hendek kurma eğitimi aldığı İzmir'e de, ekonomik önemdeki rafineri ve benzeri tesislere saldırılar planladığı belirtildi.
Terör eylemi için İzmir'e gelen PKK'lı Mehmet Demir'in bağlantılarını çözmek için İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubesi ekipleri takip başlattı. Saldırılarda kullanılacak patlayıcının ormanlık alana gömülmesi sırasında iki hafta önce yapılan operasyonla, ilk olarak teröriste yardım ve yataklık eden Ömer Dündar yakalandı. Bu sırada kaçan bombacı Mehmet Demir, Bayraklı İlçesi'nde ağabeyinin evinde, yine yardım ve yataklık eden Ahmet Dündar da operasyonla yakalandı. Bağlantıların tespit edilmesiyle Adana ve Şırnak illerine de kaydırılan operasyonlarda, toplam 14 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 440 gramı plastik patlayıcı olmak üzere yaklaşık 3 kilo patlayıcının yanı sıra, Kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 fişek ile Glock marka bir tabanca ve 18 mermi ele geçirildi.
YENİ İTİRAFLARI ORTAYA ÇIKTI
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, İzmir'de rafineri gibi ekonomik önemdeki tesisler ile özellikle AK Parti binaları ve polis tesislerinde keşif yaptığını anlatan Mehmet Demir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü sırada 2014 yılında örgüte katıldığını söyledi. Mehmet Demir'in, sürekli kapalı tuttuğu cep telefonunu, gerektiği zamanlarda kente uzak noktalarda açtıktan sonra mesajla haberleştiğini itiraf ettiği de belirtildi. Mehmet Demir'e yardım eden şüphelilerden Ahmet Dündar da Şırnak'ta oturduğunu, ancak terör örgütü üyelerinin kazdığı çukurların kapatılması için başlatılan operasyonlar sırasında İzmir'e taşındığını anlattı. Ahmet Dündar ayrıca, Kuzey Irak'tan gönderilen patlayıcının kiralık otomobille kendisine ulaştırıldığını, kendisinin de Mehmet Demir'e teslim ettiğini belirtti.
ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER
Polisteki sorguları tamamlanan teröristlerden bombacı Mehmet Demir'in Kobani'de çatışmalara katıldığı, bomba ve hendek kurma eğitimi aldığı da ortaya çıktı. Mehmet Demir ile ona yardım eden ikisi yaşı küçük toplam 14 kişi, adliyeye gönderildi.

FOTOĞRAFLI
 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!