İzmir'e Avrupa standardında hayvanat bahçesi

Güncelleme Tarihi:

İzmire Avrupa standardında hayvanat bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2007 11:30

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Avrupa'nın sayılı Hayvanat Bahçeleri'nden birini kurmak için hazırladığı Doğal Yaşam Parkı projesinin barınak ihalesini yaptı. Çiğli ilçesi Sasalı Beldesi'nde, Kuş Cenneti yakınlarındaki 425 dönüm alana kurulacak parkın altyapı ihalesi ise gelecek ay yapılacak. Hayvanların doğal hayata uygun mekanlarda özgürce yaşayacakları, İzmirlilerin mesire alanı olarak da yararlanabileceği park 2008 yılında tamamlanacak.

Doğal Yaşam Parkı barınak ihalesini 4 milyon 300 bin YTL bedelle Yüzey Yapı firması kazandı. Büyükşehir Belediyesi, firma ile sözleşme imzaladı. İhale şartnamesine göre barınaklar yer tesliminden itibaren 210 günde tamamlanacak. Hayvan barınakları ayrı ayrı bölgelerde birbirinden bağımsız yapılacak. Avrupa'daki Hayvanat Bahçeleri'ne benzer şekilde kafes sistemi kaldırılarak, yerine doğal engeller yerleştirilecek. Parkın içinde yırtıcı kediler bölümü (puma, aslan, kaplan), Tropik merkez (Papağan, sürüngenler, balık), Maymun Adası, Fil Barınağı, Afrika Savanı (Zebra, zürafa, antilop), Anadolu Yırtıcıları (ayı, tilki, kurt), Anadolu Hayvanları bölümü (ceylan, keçi, geyik), Yırtıcı Kuşlar Bölümü (Akbaba, kartal), Çocuk Hayvanat Bahçesi (çocukların tavuk türleri, koyun keçi gibi hayvanlarla birlikte olabileceği), bir gölet ve her barınağın içinde küçük havuzlar yeralacak. Ayrıca, kuş gözetleme kuleleri, koru alanları ve seyir amaçlı yol da yapılacak. Fuar'daki Hayvanat Bahçesi'nde yeralan 100 türden bin 200 hayvan Sasalı'ya taşınacak.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce park alanı içinde yer alan eski çiftlikteki taş bina olan yapıları restore etti. Bu binalar idare yeri, sergi salonu ve kafeterya olacak. Park'ın altyapı ihalesi ise Şubat veya Mart ayında gerçekleşecek. Projenin tamamı 2008 yılında tamamlanacak. Park, hayvanların taşınma süreciyle birlikte 2008 yılı sonunda faliyete geçecek.

‘ÇOCUKLAR HAYVANLARLA OYNAYABİLECEK’

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, doğal yaşam parkında bütün hayvanların özgürce dolaşabileceğini belirterek, “Yırtıcı olanlar hariç kendi mekanlarında insanlar, çocuklar havyanlara temas edebilecek. Bölge cazibe merkezi olacak. Hem turizm açısından hem de mesire yeri özelliğiyle İzmir'in kuzey aksının ihtiyaçlarını karşılayacak. Mevcut Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nin 18 bin metkerake büyüklüğünde olduğu düşünüldüğünde, burada sadece filler için 14 bin 500 metrekare alan ayrılacak. Avrupa ölçeğinde bir merkez yapıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!