İzmir'e 250 bin Çinli turist bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İzmire 250 bin Çinli turist bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 14:26

İzmir'e 250 bin Çinli turist bekleniyor

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2018 yılında İzmir’e 250 bin Çinli turist beklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye ve İzmir tanıtım turu kapsamında gelen Çinli medya temsilcileri, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyarette İzmir Ticaret Odası 41. Turizm, Seyahat Acentaları ve Oto Kiralama Meclis Üyesi Cem Çandarlı ve 43. Konaklama Grubu Meclis Üyesi Muharrem Kaan Yıldırım da katıldı.  Demirtaş, İTO olarak Çin ile ilişkileri çok önemsediklerini belirterek, "Mayıs ayında Shangay’da yaptığımız Road Show’a çok sayıda turizm acentası katıldı. İzmir’in tanıtımı için Çin’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu amaçla, Çin’de bir ajansla anlaştık. Çin’deki bütün turizm fuarlarına katılıyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine Çin’in önemli şehirlerine gideceğiz" dedi. İTO'nun İzmir’in tanıtımını misyon edindiğini belirten Demirtaş, “Çünkü kentimize ne kadar fazla turist gelirse, o kadar fazla otelimiz, restoranımız dolar. Tüm oteller, restoranlar bizim üyelerimiz. Toplam 50 bin yatak kapasite var. Bu otellerin iş yapması gerekiyor. O nedenle turizm bizim için çok önemli. Avrupa bizi tanıyor ve çok sayıda turist geliyor. Ama Çin çok büyük bir pazar" dedi. Çinli turistleri İzmir ve Ege Bölgesi'ne beklediklerini belirten Demirtaş, "Çünkü bizim bölgemiz Çinli turistlerin seveceği gibi tarih açısından çok zengin. UNESCO dünya mirası listesinde olan Efes ve Bergama antik kentlerimiz var. Topraklarımızın her yeri tarihi zenginlikleri içeriyor. İzmir’in içinde Efes kadar güzel Agora var. Aynı zamanda gastronomi açısından da çok zengin bir ülkeyiz. Çin mutfağı gibi sağlıklı bir mutfağımız var" dedi.

Medya temsilcilerinin, turizmin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecek çalışmalara ilişkin önerilerini dinleyen Demirtaş, Çinli otel yatırımcılarını da İzmir’de misafir etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!