İzmir'e 25 yeni midibüs

Güncelleme Tarihi:

İzmire 25 yeni midibüs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 13:26

İzmir'e 25 yeni midibüs

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, otomotik vitesli ve ekstra fren sistemiyle donatılmış 25 yeni midibüsü ulaşım filosuna ekledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı 25 yeni midibüs için Kültürpark'taki çim alanda tören düzenlendi. Törene CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta ilk olarak söz alan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, çevreci, konforlu ve güvenli araçların hizmete sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki yıl önce 100 körüklü otobüs teslimatı yaptıklarını belirten Akgül, daha küçük boyda taşımacılık yapacak yeni araçların hizmete gireceğini anlattı. İzmir'in ilklerin şehri olduğunu dile getiren Akgül, "Bu küçük otobüsler sadece İzmir'e özel özelliklere sahip. İlk defa bu boy otobüste ve toplu taşımada otomatik vites kullanılacak. İzmir'in güvenliğe çok önem verdiğini biliyoruz. Araçlarımız ekstra fren sistemleriyle donatıldı. Türkiye'de ilk defa bu boyda otobüste hem otomatik vites hem ekstra güvenlik sistemi kullanıldı" dedi.

CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da İzmir'in tarihi kimliğiyle özel bir şehir olduğunu söyleyerek, "Bu şehrin merkezi pek çok sıkıntıyı yaşıyor. 150 yıllık belediyecilik geçmişinde dar, merdivenli, yokuşlu sokaklarıyla zorlukların yanında aslında bir zenginliği barındırıyoruz. Bu zorluklar için de özel araçlar üretildi. Zenginliğimizi, koruma imar planlarıyla, tescil kararlarıyla koruyor ve geleceğe aktarıyorsak sağlıklı ulaşımı da sağlamak zorundayız" diye konuştu.

KOCAOĞLU ULAŞIM YATIRIMLARINI ANLATTI

Görevde oldukları 14 yıl süresince İzmir'de ulaşımda yapılan hizmetleri anlatarak sözlerine başlayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deniz, demiryolu ve karayolu ulaşımında birçok yeniliği getirdiklerini söyledi. 15 yeni yolcu vapuru, 3 arabalı vapur ve yeni iskelelerle deniz ulaşımını güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Yaz sezonunda Mordoğan ve Foça'ya yeni seferler düzenlenecek. İzmir'de alçak tabanlı olmayan ve klimasız otobüs kalmadı. Raylı sistem 11 kilometreden 179 kilometreye çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde, ihale bedeli 1 milyar lira olan Narlıdere metrosunun temelini attık. Buca metrosunun projesini bitirdik. Ankara'dan onayları aldıktan sonra bu projenin de temeli atılacak."

TCDD'YE İZBAN İÇİN İKİ TALEP

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortak yapılan İZBAN'da Aliağa'dan itibaren ilave edilecek 52 kilometrelik hattın çalışmalarının başlayacağını anlatan Aziz Kocaoğlu, TCDD'nin İZBAN hattını gereği gibi çalıştırdığında yolcu sayısının 350 binden 700 bine çıkarılabileceğini belirterek, "700 bin kişiyi taşıdığımızda kent trafiğinin rahatlaması, İzmir'in karbon salımınının azalması ve konforlu ulaşımda maksimum düzeye ulaşmasının hazzını birlikte yaşayacağız. Bunun için iki şey gerekli. İlki sinyalizasyon son derece ilkel. İkincisi ise banliyö trenleri ve yakın illerden gelen trenlerin mutlaka İZBAN'a devredilmesi gerekir. Bu hat için İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir yatırım yaptı. Bu yatırım neden verimli kullanılmaz, bunu İzmirlilerin taktirine bırakıyorum" dedi.

"İZMİR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ' DEDİRTTİK"

Göreve geldiklerinde 11 kilometrelik metro hattında günde 80 bin yolcu taşırken 800 bin yolcuya çıktıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin trafiğine getirilecek yükün önemli ölçüde engellendiğini dile getirdi. Kentsel dönüşümde yüzde 100 uzlaşma ile ve huzur içinde herkesin memnun olduğu bir sistem kurduklarını anlatan Kocaoğlu, siyasi iktidarı hedef alarak şunları ifade etti:

"2010 yılına kadar İzmir'e eli yüzü sümüklü diyenlere 'İzmir bizim gözbebeğimiz' dedirttik ve hedefimize ulaştık. Hedefe ulaşmaktan kastım şu; işi yoluna koymuşuz. Daha başaracak çok projemiz var. Yaşam kalitesini yükseltmek bizim görevimiz. İzmir yolunu aydınlatmıştır, üzerindeki tozu külü silkmiştir. Sanayicisinden hizmet sektörüne, turizmine, tarımına, lojistiğine, ticaretine ve özellikle kültür sanatına varıncaya kadar özgür yaşamı iliklerine kadar sindirerek İzmir'in yolunu açıyoruz. Her yer İzmir gibi olsun, diyoruz."

Konuşmaların ardından protokol birlikte açılış kurdelesini keserek toplu ulaşımda kullanılacak olan midibüsleri hizmete aldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, midibüsün sürücü koltuğuna oturarak objektife poz verdi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!