İzmir'den SP'ye 7 bin, Vatan Partisi'ne 17 bin 887, İYİ Parti'ye 30 bine yakın imza

Güncelleme Tarihi:

İzmirden SPye 7 bin, Vatan Partisine 17 bin 887, İYİ Partiye 30 bine yakın imza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 15:26

İzmir'den SP'ye 7 bin, Vatan Partisi'ne 17 bin 887, İYİ Parti'ye 30 bine yakın imza

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI adaylığı için gerekli olan 100 bin imzanın toplanması için verilen süre doldu. İzmir'de; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 30 bine yakın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 17 bin 887, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ise 7 bin imza verildi. Doğu Perinçek için en fazla imza ise Karşıyaka'da verildi.

Cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 100 bin imza için verilen süre, dün (çarşamba) akşam saat 20.00 itibariyle sona erdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 100 bin imza sınırını geçerek Cumhurbaşkanlığı yarışına katılma hakkını elde etti. Doğu Perinçek'e İzmir'den toplamda 17 bin 887 imza verildi. Perinçek için ilçe bazında en çok imzayı Karşıyaka verdi. İlçede, 2 bin 875 kişi, seçim kurullarına giderken, en düşük imza ise Beydan'da atıldı. Bu ilçede yalnızca 34 kişi Perinçek için imza verdi. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Beydağ'da ilçe seçim kurulu kurulmadığını, buradaki insanların Ödemiş'e gitmek zorunda kaldığını belirterek, "35 kilometre yol gitmek büyük zorluktu. 9 bin seçmen bu şekilde, bu haktan yoksun kaldı. Yine aynı şekilde Güzelbahçe'de imza vermesi gerekenler Alsancak'a gelmek zorunda kaldı. Buralarda ilçe seçim kurulları olsaydı imza sayımız daha yüksek olurdu. Nüfusa göre verilen imzalarda İzmir, Türkiye rekoru kırdı" diye konuştu. Örgütün yoğun çalışması sonucu bu imzaların toplandığını aktaran Rifat Mutlu, şöyle dedi:

"Gerçekten Türkiye'nin kurtuluşu Vatan Partisi'nde. İzmir çok güçlü ve kararlı. Herkes akın akın imza kurullarına geldi. Tek tek seçim kurullarını dolaştım. Ulaşılması güç yerlere seçim kurullarını koymuşlar ama buna rağmen yaşlısı ile engellisi ile büyük bir katılım oldu. İzmir halkına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Doğru Perinçek olacak ve Türkiye gerçek anlamda, ulusal dik duruşuna ve esenliğe kavuşacak."

SAADET'E 7 BİN İMZA VERİLDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ise İzmir'den 7 bin imza çıktı. Saadet Partisi İzmir eski il başkanı, İzmir milletvekili aday adayı Zekeriya Hazırbulan, İzmir halkına ve Türkiye'deki bütün vatandaşlara teşekkür etti. Hazırbulan, "Demokratik bir seçimde imza sistemi olmamalı. Seçime girecek partiler, seçime girmeleri kesinleşmiş ise aday gösterebilmeliydi. Bu imza süreci hiç yaşanmasaydı iyiydi" dedi. Ancak bu süreci kendileri için avantaja da dönüştürüklerini söyleyen Hazırbulan, teşkilatların seçim provası yaptığını ifade etti. Hazırbulan, "Bütün teşkilatlarımız, ilçelerde seçim kurulları önünde stant açtı. Çalışmalarımızı yaptık. Bu aslında bizim için antrenman oldu. İyi bir çalışma oldu. Gerçekten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, en önemli cumhurbaşkanı adaylarından biri oldu. Cumhurbaşkanlığına en yakın isim. İlk tur için belki bunu söylemek doğru olmaz ama ikinci tur ile ilgili çok farklı sürprizler olacağına inanıyorum" diye konuştu.

REKOR İYİ PARTİ'DE

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için ise İzmir'de 30 bine yakın imza verildiğini açıkladı. Koray Ükünç, "Birkaç ilçe dışında  kampanya süresince çok büyük sıkıntı yaşamadık. Seçim kurullarında bilgisayarların arttırılması için dilekçeler verdik. Onların bir kısmında başarılı olduk. Tire'de tek bilgisayar üzerinden işlem yapıldı. Bu çalışmalar bizim için, başkanlık seçiminin birinci turu. İmzaların verildiği ilk gün, genel başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olması için gerekli olan sayıya ulaştık" dedi. Kendileri için bu sürecin iyi bir antrenman olduğunu kaydeden Ükünç, teşkilatların diri olduğunu gördüklerini belirtti.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!