İzmir’den 'MIT'e uzanan bilim yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’den MITe uzanan bilim yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 10:52

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü İşletme Bölümü’nde doktorasını tamamlayan Cansu Tayaksi, Massachusetts Teknoloji Enstütüsü’nde (Massachusetts Institute of Technology – MIT), İzmirli bilim insanı olarak çalışacak.

Haberin Devamı

 

Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği'nde bitiren Tayaksi, doktorasını yine İEÜ’de işletme bölümünde tamamladı. Tayaksi, doktora sonrası araştırmacı olarak MIT Taşımacılık ve Lojistik Merkezi’nde Dr. Josue Velazquez ile yol alacak. Türkiye ve İzmir’i Amerika’da temsil edeceğini kaydeden Tayaksi, "1861 yılında kurulan bu üniversitede bilim ve teknoloji alanında dünya çapında buluşlar yapıldı. Üniversitede yapılan çalışmalarda 85 Nobel ödülü, 58 Ulusal Bilim Madalyası, 29 Ulusal Teknoloji ve Yenilik Madalyası kazanıldı. Dünya çapında bu denli ses getiren bu kurumda yine sıralamada bir numarada olan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi'nde çalışmaya başlayacağım. Bir yandan araştırmalarımı sürdürüp bir yandan da tedarik zinciri bölümü yüksek lisans projelerine danışmanlık yapacağım için çok heyecanlıyım" dedi.

Haberin Devamı

Tedarik zinciri yönetimi konusunda eğitim ve araştırmalarına da devam edeceğini belirten Tayaksi, küçük firmaların verimlilik artışını sağlama ve yalın üretim konusundaki çalışmalarını da sürdüreceğini söyledi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!