İzmir'den metro iddiası

Güncelleme Tarihi:

İzmirden metro iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 03:18

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen, “Kentsel Dönüşüm Toplantısı”na CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.
Gürsel Tekin, toplantıda, “Biz Ankara'dan geldik, sizinle buluştuk. Bir AKP yöneticisi gelsin, sizin karşınızda hesap versin. Dünyanın en zor işlerinden biri, kentsel dönüşümdür” dedi. 
Türkiye'deki ilk kentsel dönüşüm uygulamasını, sosyal demokrat belediyelerin başarıyla yaptığını öne süren Günaydın da şunları söyledi:
“Yurttaşlarımızı 80 kilometre ötede, dağdan başka bir şey bulunmayan TOKİ binalarına sürdüler. Sonra onların boşalttığı alanlara villalar yapıp, yandaşlarını yerleştirdiler. Biz buna kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm diyoruz. Bunu da reddediyoruz.”
Mahalle sakininin onaylamadığı bir projenin kimseye dayatılmaması gerektiğini ifade eden Günaydın, hiç kimsenin yerinden kovulmamasını, toplumcu kentsel dönüşüm projesi istediklerini dile getirdi.
İzmir'de, İstanbul ve Ankara'ya oranla 3'te 1 daha ucuz maliyetle metro inşaatı yapıldığını iddia eden Gökhan, “Alt tarafa din, imam, üst tarafa han, hamam. Kendileri han, hamam sahibi oldular ama çalışırken kendini değil, halkını düşüneceksin” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!