İzmir'dekioperasyonda, YDG-H sözde Ege Bölge Temsilcisi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdekioperasyonda, YDG-H sözde Ege Bölge Temsilcisi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 18:42

İzmir'dekioperasyonda, YDG-H sözde Ege Bölge Temsilcisi yakalandı

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR,(DHA) - İZMİR'de terör ve istihbarat ekiplerinin, bölücü terör örgüütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik ortak operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG- H Ege Bölge Temsilcisi olarak kente gelen 'Heval' kod isimli T.A. da bulunuyor.
Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ayrı operasyon düzenlendi. Bornova ve Karabağlar ilçeleri başta olmak üzere belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, toplam 22 kişi gözaltına alındı. Adreslerde çok sayıda örgütsel doküman da bulundu.
Teröristlerin, PKK'nın ilk eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos 1984 tarihinin yıldönümünde, kentte ses getiren bombalı bir eylem planladığı da ortaya çıktı. 14 Ağustos gecesi, bombalı saldırı yapmayı planlayan teröristler ile gençlik yapılanmasının sözde Ege Bölge Temsilcisi olarak kente gelen 'Heval' kod isimli T.A. da yakalandı. T.A.'nın, Nusaybin, Cizre gibi ilçelerde olduğu gibi İzmir'de, belirlenen bölgelerde, sokak çatışmaları çıkarmayı planladığı öğrenildi. T.A.'nın, yakalanmamak için, kendisine yardım ve yataklık eden ailelerin evlerinde misafir gibi gizlendiği saptandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!