İzmir'de yeni doğmuş bebek cesedinin bulunması

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yeni doğmuş bebek cesedinin bulunması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 18:59

- Konak ilçesinde doğumdan hemen sonra terk edildiği iddia edilen ve ölü bulunan kız bebeğin annesi polisin takibiyle yakalandı - Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Konak ilçesinde doğumdan hemen sonra terk edildiği ileri sürülen ve ölü olarak bulunan kız bebeğinin annesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Konak ilçesi Halil Rifat Paşa Caddesi üzerindeki apartmanların arka bahçesinde ölü bulunan kız bebeğin annesini arama çalışması başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Bebeğin bulunduğu alana dışarıdan girişin olabileceğini tespit eden ekipler, bebeğin yüksekten atılmadığını belirledi. Kimliği belirsiz annenin bebeği bıraktıktan sonra kaçtığı ihtimalini değerlendiren ekipler, annenin gidebileceği güzergahlarda inceleme yaptı.

Doğumun hastanede gerçekleşmediği bilgisini de netleştiren ekipler, yaptıkları araştırmada bebeği terk eden kişinin 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Refika G. A. olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

- Doğum evde oldu iddiası

Refika G.A.'nın emniyetteki ifadesinde doğumu yalnız yaşadığı evinde gerçekleştirdiğini, bebeğin ölü olarak dünyaya geldiğini iddia ettiği öğrenildi. Şüphelinin bebeğin nefes almaması üzerine de apartmanların arkasındaki boşluğa bırakarak gittiğini itiraf ettiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Refika G. A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Ölüm nedeni için otopsi yapılacak

Öte yandan yanında doğum kesesi ve kordonuyla birlikte çıplak halde bulunan kız bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopside, bebeğin ölü ya da diri doğup doğmadığı, soğuktan veya bir başka nedenle ölüp ölmediğinin net olarak tespit edilemediği belirtildi. Ayrıca kız bebeğin cesedinin de nereye ve kim tarafından defnedileceğinin de belirsiz olduğu, kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için alınan örnekler üzerinden detaylı otopsi yapılacağı kaydedildi.

- Olay

Konak ilçesi Halil Rifat Paşa Caddesi üzerinde geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen olayda apartmanların balkonundan bakan vatandaşlar, oyuncak bebek sandıkları kız bebeğin doğumdan hemen sonra doğum kesesi ve kordonu da yanında olduğunu farkedince durumu emniyet ile sağlık ekiplerine bildirmşiti. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede yeni doğduğu anlaşılan kız bebeğin öldüğünü belirlemiş, Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturma başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!