İzmir'de "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Uyuşturucuyla Mücadele Platformu kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 15:39

- AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kırkpınar: "Bir uyuşturucu belasıyla karşı karşıyayız. Bu Türkiye'nin gençliğine atılan kimyasal bir silahtır"

Haberin Devamı

İZMİR ( AA) - AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları öncülüğünde "Uyuşturucu ile Mücadele Platformu" kuruldu.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, platforma katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir otelde düzenlediği basın toplantısında platform ve kuruluş amacıyla ilgili bilgi verdi.

Kırkpınar, son yıllarda yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının milletin huzurunu bozduğunu, toplumsal değerlerden uzaklaştırdığını ifade ederek, "Bir uyuşturucu belasıyla karşı karşıyayız. Adını bile ağzımıza almak istemediğimiz, sentetik bir uyuşturcu olan onlarca zehirin bir araya gelmesiyle oluşan 5. kullanımda ölüme yol açan bir zehirin kullanım yaşı 12'ye kadar düştü. Bu Türkiye'nin gençliğine atılan kimyasal bir silahtır" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Uyuşturucu ile ortak mücadele önemli"

Uyuşturucunun belli bir kesimi, belli bir zümreyi belli bir sosyal sınıfı, belli bir inancı ya da ideolojiyi tehdit etmediğini, toplumun tüm kesimlerinin bu tehditin altına olduğunu anlatan Kırkpınar, şöyle konuştu:

"Bu mücadeleyi siyasetin ve ideolojilerin dar kalıpları içinde düşünemeyiz. Biz de uyuşturucu ile mücadele platformuna öncülük ettik. Bu konuya hassasiyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında bir araya getirmeye çalıştık. Dolayısıyla sporun en etkili mücadele yöntemi olduğuna inanıyoruz."

- "Hayata sporla bağlandım"

Toplantıda konuşan bedensel engelli vücüt geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı da insanın yaşama amacının farkında olmasına işaret ederek, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişileri niçin yaşadıklarının farkına varmalarını sağlamak için spora yönlendirmek gerektiğine işaret etti.

Kendisinin bedensel engelli olduğunu diz altından proteziyle hayata küsmeden spora yöneldiğini ve girdiği yarışmalarda Türkiye adına 8 altın madalya kazandığını ifade eden Balıkçı, uyuşturucu kullanımının önüne geçmek ve bağımlıların uyanışını sağlayabilmek adına herkesi spor yapmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!