İzmir'de üç köprüye inceleme

Güncelleme Tarihi:

İzmirde üç köprüye inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 10:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılında yapılan Göztepe ve Bayraklı yaya üstgeçidi ile üzerinden Konak tramvayı hattı geçecek Halkapınar Taşıt üst geçit köprüsünün yapı güvenliğinin belirlenmesi için harekete geçti. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanacak rapora göre köprülerde güçlendirme ve yenileme çalışması yapılıp yapılmamasına karar verilecek.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular-Halkapınar arasında yapımına başlanacak Konak tramvayı hattının geçmesi planlanan Halkapınar taşıt üst geçit köprüsünün üzerinden geçecek taşıt ve tramvay yükleri altında yapı güvenliğinin belirlenmesi için teknik inceleme yapacak.

İzmirde üç köprüye inceleme


Halkıpınar taşıt üst geçit köprüsünün yanı sıra Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 1997 yılında yapılan Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay üstgeçidi ve Altınyol’da yapılan Bayraklı yaya üst geçidinde de aynı teknik rapor hazırlanacak. Bu eski köprünün yapı güvenliği kontrol edilecek.

İzmirde üç köprüye inceleme


Büyükşehir Belediyesi üç köprüyle ilgili teknik görüş için Dokuz Eylül Üniversitesi’ne başvuracak.

İzmirde üç köprüye inceleme


Köprülerde geniş çaplı kontrolleri Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yapacak. Belediye ile Üniversite arasında bu işlem için protokol imzalanacak. Hazırlanacak rapora göre köprülerde güçlendirme ve yenileme yapılacak.

İzmirde üç köprüye inceleme

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!