İzmir'de Suriyeliler parklarda kalıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Suriyeliler parklarda kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 14:11

İZMİR, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli’lerin akınına uğruyor. Kente gelip kalacak yer bulamayan Suriyeliler, Konak Meydanı da dahil olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında açık alanlarda yatıp kalkıyor.

Haberin Devamı

İzmir son haftalarda adeta Suriyeli akınına uğruyor. Neredeyse her gün yeni gruplar gelip kente yerleşiyor. Kimileri ucuz otellerde, kimi Suriyeliler de kiraladıkları evlerde kalıyor. Tek göz odada yaklaşık 20 kişinin birlikte kaldığı oluyor. Bu akın, insanlık dramını da beraberinde getiriyor. Konak Meydanı’nda yeşil alanlar üzerinde gece gündüz çocukları ile birlikte barınan yardıma muhtaç çok sayıda Suriyeli aile dikkat çekiyor. Basmane semtinde de çok sayıda Suriyeli yaşıyor. Bu semtte oturanlar, sabah kaltıklarında yandaki evlerde kalabalık Suriyeli komşularla karşılaşıyor.

GÖRÜNTÜLENMEK İSTEMİYORLAR

Kente yerleşen Suriyeliler fotoğralarının çekilmesine de tepki gösteriyor. Aralarında Türkçe bilenler, yetkililere seslenerek, kendilerine barınacak bir yer konusuda yardımcı olunmasını istiyor. Konak Meydanı’ndaki Suriyeliler, "Hiç kimse yaşadığı vatanını isteyerek terk etmez. Ya kalıp öldürülmeyi bekleyecek ya da ailemizi kurtarmak için ülkemizi terk edecektik. İmkanı olanlar ucuz otellerde tek odalı evlerde ya da buradaki akrabalarının yanında kalıyor. Fakat bizler barınacak bir yer bulamadık. Çoluk çocuk parklarda yatıyoruz, beslenme sorunu çekiyor, banyo yapamıyoruz, temizlenemiyoruz. Valilik ve Kaymakamlıktan yardım istedik "Birkaç gün sonra gelin’ dediler. Sesimizin duyulmasını istiyoruz" diyor.

İzmirde Suriyeliler parklarda kalıyor

İzmir'den Suriye sınırına en yakın nokta yaklaşık 900 km.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!