İzmir'de Suriyeli dramı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Suriyeli dramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

İzmir'in Basmane semtinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, elektriği olmayan, suyu akmayan evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin dramı yaşanıyor.

Haberin Devamı

En büyük sorun ise iş ve karınlarını doyurmak oluyor. Kadınlar köşe başlarında, ellerindeki kaplarla önce çocuklarının, kalırsa kendi karınlarını doyurmak için, hayır amaçlı yemek dağıtan aracın yolunu gözlüyor.

Yemek aracı mahalleye girer girmez, başta kadınlar olmak üzere boş yoğurt kaplarına yemek, naylon poşetlere de ekmek alabilmek için çocuklarla birlikte sıraya giriyor. Yemek aracındaki görevlilerin koyduğu bir kap çorba ve pilavı alabilmek için bekleyen çocuklar arasında zaman zaman tartışmalar da çıkıyor.

İzmirde Suriyeli dramı

Dört çocuk babası Muhammed Ahmet Gonci, elindeki bir kap çorbayı gösterek, “6 kişilik bir aile bu çorbayla karnını nasıl doyurur? Çoğu zaman eşim ve ben bir kaşık bile almadan çocuklarımıza yediriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat başta olmak üzere günlük işlerde çalışan Suriyelilerin durumu diğerlerine göre daha iyi. İş bulamayanlar ise gelecek yardımları bekliyor. Aileler, paraları olmadığı için, hastalanan çocukların tedavilerini yaptıramıyor. Kısıtlı bütçeleriyle Suriyelilerin karınlarını doyurmaya çalışan çevredeki bir yardım vakfının görevlileri de “Sebzeleri gidip halden topluyoruz. Her geçen gün buradakilerin sayısı artıyor. Yemek yetmiyor. Hayırseverlerden destek bekliyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!