İzmir’de sanat dolu bir sonbaharı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de sanat dolu bir sonbaharı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 15:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında da sanatseverlerin ilgisini çekecek programlar hazırladı. Konserler, sergiler, film günleri ile İzmir’de sonbahar çok renkli geçecek.

Haberin Devamı

5 Ekim’de İzmir Johann Strauss Ensemble İzmir Sanat’ta konser verecek. 21.00’da başlayacak konserin biletleri 1 TL’den satışa sunulacak. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası 6 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, 7 Ekim’de ise İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde konser verecek. Her iki konser de saat 21.00’de başlayacak.
7 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda "Sinematek" gösteriminde İzmirli sinemaseverler "Geronivo" filmini izleyebilecek. 
 
Değişik tarzıyla Türk Halk Müziği’ne yepyeni bir soluk getiren Babazula, 16 Ekim’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde İzmirlilere konser verecek. Saat 21.00’da başlayacak konserin biletleri 1 TL’den satışa sunulacak. 
20 Ekim’de saat 21.00’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmirlileri, etnik rock grubu olan "Marsis" ile coşacak. 
28 Ekim’de İlhan Güryalçın Karabağlar Uğur Mumcu Tesisleri’nde konser verecek. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sevilen sanatçı Kubat saat 21.00’da Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle bir araya gelecek. 
30 Ekim’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu saat 21.00’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bir verecek. 
Ayın son günü olan 31 Ekim’de ise İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde "Itri Bach Projesi" konseri olacak. Biri Klasik Batı Müziği’nde diğeri Klasik Türk müziğinde zirve yapan iki büyük müzik adamının eserlerini Ertan Tekin, Murat Aydemir ve Çağ Erçağ yorumlayacak. Konserin biletleri 1 TL’den satışa sunulacak. 
 
Coğrafi olarak uzak ancak duygusal olarak birbirine en yakın ülkeler arasında gösterilen Güney Kore ve Türkiye’nin 65. dostluk yıldönümünü kutlamak için 2-19 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin 7 şehrinde "65 Yıllık Dostluk: 1. Karavan Kore Film Günleri" etkinliği yapılacak. 

Haberin Devamı


ADNAN SAYGUN KONSERLERİ 
 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 2 Ekim Cuma günü, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın sezon açılış konseri var. Büyük Salon’da saat 20.30’da Antonio Pirolli’nin şefliğinde Güher ve Süher Pekinel kardeşler konser verecek. Biletler, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan temin edilebilecek. 
14 Ekim’de Olten Flarmoni’nin sezon açılış konseri İdil Biret ile olacak. Büyük Salon’da saat 20.30’daki konserin şefliğini İbrahim Yazıcı yapacak. 
15 Ekim Perşembe günü Büyük Salon’da saat 20.00’da "Red Bull Anadolu Break" gösterisi olacak. 
16 Ekim’de "Lizstanbul" konseri Küçük Salon’da gerçekleşecek. 
19 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’da Büyük Salon’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin "Ateş Kuşu -İlkbahar Ayini" isimli gösterisi olacak.

Haberin Devamı


ÇOCUK TİYATROSU
Tiyatrosever minikler 16, 18, 29 Ekim’de, 11.00 ile 14.00 saatlerinde İzmir Sanat’ta "Oyun Dünyası" isimli çocuk oyununu izleyebilecek. Oyunun biletleri 1 TL’den alınabilecek. 
İzmirli çocuklar 20, 27, 29 Ekim tarihlerinde, 11.00 ile 14.00 saatlerinde Gençlik Tiyatrosu’nda "Orman Kurbağası Pipa" oyunu ile buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği ise ücretsiz olacak. 
İzmirli tiyatroseverler için 14 Ekim’de İzmir Sanat’ta "Boş Şehir" isimli oyun sahnelenecek. Oyunu İzmirliler ücretsiz izleyebilecek. Deyan Dukovski’nin yazdığı, yönetmenliğini Derya Efe Uluca’nın yaptığı oyunda Kağan Uluca ve Serdar Bakioğlu oynuyor. 
17 Ekim’de ise yine İzmir Sanat’ta saat 16.30 ve 20.30’da "Uçlar" isimli oyun sahnelenecek. Yönetmenliğini Yıldırım Fikret Urağ’ın yaptığı tiyatro oyununda Zeynep Özyağcılar, Aydın Şentürk, Zeliha Bahar Çebi ve Simge Defne oynuyor. William Mastrasimone’un yazdığı gerilim dolu dramda toplumda yer etmiş ön yargılar ve öğrenilmiş çaresizlikler sorgulanıyor. Oyunda 16 yaş sınırı bulunuyor. Bu oyunun biletleri de 1 TL’den satılacak.
Bahar Dinçakman’ın "Fotoğraf Sergisi" 5 Ekim’de yine Çetin Emeç’te açılacak; 19 Ekim’e kadar devam edecek. İzmir Sanat ise Duygu Kahraman’ın "Seramik Sergisi"ne ev sahipliği yapacak. Sergi 16 Ekim’de başlayacak ve 30 Ekim’e kadar gezilebilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!