İzmir'de pazartesi yeni sıcaklık rekoru bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde pazartesi yeni sıcaklık rekoru bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 15:59

İzmir'de pazartesi yeni sıcaklık rekoru bekleniyor

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)- İZMİR'de, Meteoroloji Müdürlüğü pazartesi günü rekor sıcaklık alarmı verdi. Sıcaklığın en son 1982 ve 2007 yıllarında olduğu gibi mevsim normallerinin 10 derece üzerinde 41.3 dereye ulaşmasının beklendiği açıklandı. Pazartesi günü, kronik hastalıkları olan kamu kurum ve kuruluşu çalışanları idari izinli olacak, uzmanlar, 12.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşların direk güneş ışınlarından kaçınmalarını gölge yerlerde bulunmaları uyarısı yaptı.
İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi illeri pazartesi günü Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisiyle kavrulacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, pazartesi mevsim normallerinin 10 derece üstünde 41 derece sıcaklığa ulaşacak. Kentte, sıcaklığın en son 1982 ve 2007 yıllarında 41.3 dereceye ulaştığı öğrenildi. Ancak bu kez, sıcaklığın bu rakamı da geçmesiyle yeni bir rekor gelebileceği de ifade edildi. İzmir'in yanı sıra Ege Bölgesi illeri de, aşırı sıcakla yanacak. Sıcaklıklar, Manisa'da 42, Balıkesir'de 39, Çanakkale 36 dereceye çıkacak. Sıcaklıkların pazartesi gününden sonra düşmeye başlayacağı ancak cuma gününe kadar bu şekilde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bilgisi verildi.
DİREK GÜNEŞ IŞINLARINDAN KAÇININ
Meteoroloji yetkililerinin uyarısı üzerine İzmir Valiliği, bir dizi önlem aldı. Pazartesi günü, vatandaşların sıcak çarpması yaşama ihtimaline karşı tüm hastaneler ile sağlık kurumları uyarıldı. Tüm kurumların gerekli tedbirleri alması istendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan görevlilerin idari izinli sayılacakları açıklandı. Ayrıca uzmanlar, 12.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşların doğrudan güneş ışınlarından kaçınmalarını, gölge yerleri tercih etmeleri konusunda uyarısında bulundu.
ORMAN YANGINLARI İÇİNDE UYARI GELDİ
Aşırı sıcaklıklarda bir alarm durumu da, orman yangınları için verildi. Aşırı sıcaklarda orman yangınlarının daha kolay çıktığı ve hızla yayıldığının göz önünde bulunduran yetkililer, başta piknikçiler olmak üzere tüm vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları istendi. Ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, yangına sebebiyet verecek durumlardan kaçınmaları, vurgulandı. Meteoroloji Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin de, “Aşırı sıcakları yaşayacağız. Vatandaşlarımız uyarıları dikkatle takip etmeliler. Daha önce Haziran ayında iki kez rekor kırılmış ancak bu kez yeni bir rekorda yaşanabilir, aynı seviyede de kalabilir. Sıcaklığa karşı vatandaşlarımız hem kendi sağlıkları hem de ormanlarımız için dikkatli olsunlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!