İzmir'de otobüs şoförüne bira şişesi ile saldıran sanık: Hatalı olduğumu kabul ediyorum

Güncelleme Tarihi:

İzmirde otobüs şoförüne bira şişesi ile saldıran sanık: Hatalı olduğumu kabul ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 15:31

İzmir'de otobüs şoförüne bira şişesi ile saldıran sanık: Hatalı olduğumu kabul ediyorum

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)- İSTANBUL’da seyir halindeki metrobüsün şoförüne şemsiyeyle yapılan saldırının benzerinin daha önce İzmir’de olduğu bu konuda davaya devam edildi.  Belediye otobüs şoförü Serhat Özdek’e bira şişesiyle vurmakla suçlanan Ufuk Ö. hakkında açılan dava, karar verilmek üzere ertelendi.
İlginç olay 1 yıl önce meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım kurumu ESHOT'a ait, 12 numaralı Halkapınar-Fahrettin Altay otobüsüyle sefer yapan şoför Serhat Özdek ani fren yapınca, yolculardan Ufuk Ö. yanına gelip, bira şişesiyle vurdu. Otobüsü durduran şoför Özdek ile yolcu Ufuk Ö. yumruklaşmaya başladı. Yolcular tarafından ayırılan iki kişi birbirinden şikayetçi oldu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nihal Fındık, Ufuk Ö. hakkında, 'Görevinden dolayı kamu görevlisine karşı basit yaralama' suçundan 2-5 yıl hapis cezası, otobüs şoförü Serhat Özdek hakkında da 'Tahrik altında basit yaralama' suçundan 1-3 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
İzmir 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına, Ufuk Ö., avukatı Cem Nemutlu, şoför Serhat Özdek ile üye olduğu İzmir Ulaşım Şoförleri Kaza ve Yardım Derneği'nin avukatı Seyit Ahmet Akyüz ve tanıklar katıldı. Savunmasında, olay günü evine gitmek için saat 00.35’te 12 numaralı otobüse bindiğini söyleyen Ufuk Ö., şöyle dedi:
"Gazete okuyordum. Göztepe civarında otobüs hızlandı, bir anda fren yaptı. Ön tarafta bulunan yolcuların üzerine düştüm. Yolculardan özür dileyip yerime oturdum. Otobüs seferlerinin düzensizliği, otobüs şoförünün yaptığı ani frenin etkisiyle, sinirlenip şoförün yanına gittim. Çantamda bulunan boş bira şişesini şoföre doğru salladım, farkedince eliyle şişeyi tutup, otobüsü durdurdu. Şoför kabinden çıkıp bana saldırmak istedi. Diğer yolcularla birlikte aşağıya indik. Burada şoför bana yumruk vurmak istedi. Ben de kendimi korumak için vurmaya çalıştım. Ancak, vuramadım. Yolcular da üzerime gelip saldırdı. Bunun üzerine yolculara 'Bir dakika ahali! Tamam ben hatalıyım ama şoför de çok hızlı gitmiyor muydu?' dedim. Bunun üzerine yolcular sustu. Polis gelince karakola götürdü. Birayı otobüs beklerken durakta içtim. Şoförden özür diliyorum, hatalı olduğumu kabul ediyorum, şikayetten vazgeçerse ben de vazgeçmeye hazırım" dedi.
Otobüs şoförü Serhat Özdek ise, Karataş durağında yolcu indirdiğini, hareket  halindeyken arkadan gelen bir yolcunun kendisine bir şey söyleyeceğini düşündüğünü bu nedenle pek önemsemediğini anlattı. Özdek, şöyle dedi:
"Bir anda elinde bulunan bira şişesiyle bana vurmak istedi. Son anda farkettim, elimle durdurmak istedim, şişe sağ elime ve başıma denk geldi. Hareket halinde olduğum için ani fren yapmak zorunda kaldım. Karakolda ismini öğrendiğim sanık ön cama çarpınca, elindeki şişe kabinin içine düştü. Otobüsü durdurdum. Direksiyondan kalkıp, kabinden dışarı çıkmak istedim, kapıyı tutup engelledi. Olayın o stresi ile aramızda arbede yaşandı. Bana yumruk atmaya çalıştı, kendimi savunmak amacıyla birkaç kez vurmuş olabilirm. Araya yolcular girip bizi ayırdı. Yolcular da sanığa saldırdı. Kendisinden şikayetçiyim, cezalandırılsın."
Dava, gelecek duruşmada karar verilmek üzere ertelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!