İzmir'de kültür sanat

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kültür sanat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 10:33

- İzmir Devlet Tiyatrosu, "Kadın Sığınağı", "Vişne Bahçesi" ve "Canlanan Masallar" oyunlarıyla izleyicisiyle buluşacak - İZDOB, "Mevlana'nın Çağrısı"nı sahneleyecek

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Tiyatrosu, "Kadın Sığınağı", "Vişne Bahçesi" ve "Canlanan Masallar" oyunlarıyla izleyicisiyle buluşacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu akşam, yarın ve cumartesi, Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Tomris Çetinel’in yönettiği sezonun yeni oyunlarından "Kadın Sığınağı"yla seyircilerini selamlayacak.

Kadına şiddeti gerçeğini, bir sığınma evindeki kadınların öykülerinden yola çıkarak ortaya koyan oyunda, Selmin Barutçuoğlu, Hülya Böceklioğlu, Süreyya Kilimci İdiz, Gerçek Özkök Yağcı, Sabiha Sonkan, Dilek Çetiner Demir , Hülya Dilek Arda, Burcu Aksakal, Şule Demirezen, Gizem Cessur ve Nehir Akkoç rol alıyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Umut Uğur'un yazdığı, Emre Başer'in yönettiği "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyununu pazar günü küçük sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Haberin Devamı

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'un Türkçe'ye çevirdiği, Vladlen Alexandrov'un yönettiği "Vişne Bahçesi"nde, Ceyhan Gölçek, İbrahim Raci Öksüz, Hakan Özgömeç, Ekrem Kocaçal, Musa Zindan, Özlem Başkaya, Canan Erener Şen, Serkan Kunter, Yağmur Gören, Emrah Şenışık, Mesure Tahir, Ömer Polat ve Ümit Ufuk Tosun rol alıyor.

Değişen dünya düzeni karşısında, varlık alanlarını korumaya çalışan feodal kökenli aristokrat ailenin ve yakın çevresinin dağılma süreci ekseninde, Rusya’nın yüzyıl başındaki değişimini gözler önüne serdiği ifade edilen oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel’e, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı Osman Uzgören’e, Besteleri Cem İdiz’e, koreografisi Neslihan Öztürk’e, dramaturjisi Füsun Ataman Berke’ye ait.

Oyun, salı ve çarşamba Konak Sahnesi'nde izlenebilir.

-İZDOB

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Mevlana'nın Çağrısı"nı sahneleyecek.

"Mevlana'nın Çağrısı"nda, Mevlana düşüncesinin toplumda kabul görmesi, Şems-i Tebrizi ile karşılaşma, semanın doğuşu ve yaygınlaşması, Şems’in kayboluşu, Mevlana’nın yedi öğüdü ve çağrısı, dans estetiğiyle sunuluyor.

Evrendeki en temel hareketin "dönme" olduğunun vurgulandığı, dünyanın kendi etrafında dönüşüyle sema arasındaki ilişkinin anlatıldığı balede, Ziya Azazi, Dolun Doyran, Tolga İyiuyarlar, Emre Kaynarsu, Doruk Demirdirek, Egemen Kement, Yasemin Altınel, Aslı Çilek, Burcu Olguner, Cihan Genek, Gökhan Bucuga ve Bülent Özdemir, başlıca rollerde yer alıyor.

Haberin Devamı

Can Atilla’nın müziği, Mehmet Balkan’ın koreografisi, Şefik Kahramankaptan’ın librettosu ile hazırlanan, Lale Balkan'ın yönettiği "Mevlana’nın Çağrısı", pazartesi ve salı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı’nda sahnelenecek.

Üç soprano Seda Ortaç, Zerrin Karslı ve Eda Bingöl Gürkan'a piyanoda Nona Tsutskiridze'nin eşlik edeceği konser, çarşamba aynı mekanda gerçekleştirilecek.

-İZDSO

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Hansjörg Schellenberger şefliğinde konser verecek.

Kemancı Daishin Kashimoto solistliğindeki konserde, Johann Sebastian Bach'ın "İki Keman için Konçerto Re Minör", Max Bruch'ün "Keman Konçertosu No.1 Sol Minör Op.26" ve Antonin Dvorak'ın "Senfoni No. 9 Re Minör Op.95" adlı eserlerini seslendirecek.

-Diğer etkinlikler

Haberin Devamı

İZDOB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alsancak Rotary Kulübünce bu yıl 8'incisi düzenlenecek Ulusal Genç Solist Yarışması'nın "Genç Profesyonel" kategorisi finali, bu akşam Elhamra Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın solistliğindeki Aşkın Ensemble, bu akşam, Nazım Hikmet Akademi Korosu cumartesi, String Inspirations Quintet pazartesi, Ceren Baran ve Cem Önertürk "Piazzola ve Latin Gecesi" konseriyle AASSM'de sahne alacak.

Tepecik Filarmoni Orkestrası, "İlle de Mozart Olsun" projesi çerçevesinde, cumartesi İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde konser verecek.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Ali Gevrek şefliğinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde salı günü izleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, cumartesi "Lied akşamı", pazartesi Karşıyaka Oda Orkestrası konserlerine ev sahipliği yapacak.

-Sergiler

"Aşk'a Randevu" adlı karma resim, heykel ve seramik sergisi, 24 Şubat'a kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde görülebilir.

İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi'nin fotoğraf sergisi, 23 Şubat'a kadar İzmir Sanat'ta gezilebilir.

Hürmüz Aslantürk'ün "Sonbahar Anadolu" adlı bakır rölyef ve resim sergisi, 16 Mart'a kadar Çetin Emeç Sanat Gelerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!