İzmir'de kültür sanat

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kültür sanat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 11:41

- İZDOB, "Madama Butterfly" operası ile "Kanlı Nigar" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti" müzikallerini sahneleyecek - İZDSO, "Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" kapsamında, Erol Evgin'in solistliğinde sahne alacak

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta izleyicisinin karşısına "Madama Butterfly" operası, "Kanlı Nigar" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti" müzikalleri ile çıkacak.

"Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti", bugün Elhamra Sahnesi'nde izlenebilir.

Piyanistler Nilay Genç Çebi ve Ilgın Kalın'ın dönüşümlü olarak görev aldığı müzikalde, Onur Amaç, Murat Duyan, Özlem Ateş Aksungur, Melisa Yenal, Zafer Rengin Baykal, Başak Karataş, Murat Direk, Tankut Eşber, Bekir Baytekin, Barış Yener, Nejat Şengün ve Esra Bengütaş rol alıyor. Müzikalin dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Oktay Kanca tarafından hazırlandı.

Haldun Özörten'in yönettiği "Kanlı Nigar" müzikali, yarın Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

İZDOB'un geçen sezon sahnelemeye başladığı "Madama Butterfly"da, 19. yüzyıl sonlarında Japonya'nın Nagazaki kentinde bir Amerikan subayı ile Japon kızının aşkı anlatılıyor.

Librettosu Giuseppe Giacosa ve Luigi Illica tarafından hazırlanan, şef Tulio Gagliardo yönetiminde, Aytaç Manizade rejisinde, Slavil Zdradkov Dimitrov'un koro şefliğinde sahnelenecek operanın dekor ve kostüm tasarımları İsmail Dede'ye, ışık tasarımı ise Oktay Kanca'ya ait.

Eserde solo rolleri, Birgül Su Ariç, Burçin Çilingir Savigne, Sevinç Demirağ, Derya Kırcalı Gürlük, Lorenzo Mok Arranz, Oğuz Çimen, Serkan Taylan, Murat Duyan, İnanç Makinel, Cengiz Sayın, Gökhan Varkan, Anna Chubuchenko, Ezgi Karakaya, Gülfem Kıstır, Murat Direk, Tankut Eşber, Alparslan Mater, Hasan Taş, Ayça Altar, Zafer Rengin Baykal, Nejad Beğde ve Cihan Özmen üstleniyor.

Üç perdelik opera, 12 Kasım Çarşamba günü Elhamda Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

- 10 Kasım konserleri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), "Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" etkinlikleri kapsamında 10 Kasım'da Karşıyaka Spor Salonu'nda sahne alacak.

Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestraya, Erol Evgin ve orkestrası eşlik edecek.

Haberin Devamı

Şef Ali Hoca yönetimindeki İZDOB orkestrası, korosu ve çocuk korosu da 10 Kasım'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde "Ata'yı anma konseri" verecek.

- İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, sezonun yeni oyunlarından "Kibarlık Budalası"nı, pazartesi hariç her gün sahneleyecek.

Dekor tasarımı Suar Şeylan'a, giysi tasarımı Günnur Orhon'a, ışık tasarımı Mehmet Alacı'ya, müzikleri Cumhur Bakışkan'a ait, Moliere'in yazdığı, Bozkurt Kuruç'un yönettiği eserde, 17. yüzyıl Fransa'sında, sınıf atlayarak asil olabilmeye çalışan orta sınıfa mensup Mösyö Jourdain’in, bu yoldaki gülünç tutumları üzerinden insanların üst sınıfa yükselme çabası hicvediliyor.

Haberin Devamı

Oyunda, Sadık Yağcı, Hande Gürlerdi, Lara Ecem Okudan, Özkan Gezgin, Sibel Ağalday, Arif Yavuz, Sevda Çiçek, Devrim Akkaya, Mustafa Çolak, Ozan Yıldırım, Nevzat Hakan Dönmez, Serdar Kamalıoğlu, Ali Ulvi Hünkar, Önder Alkım, Fuat Şarbalkan, Yasemin Toprak, Bengi Ebru Atakan, Gerçek Öner, Pınar Uyanık, Çiğdem Kamir, Elif Göksüner Ülgen, Serdar Aktay, Okan Koç ve Hüseyin Aytuğ Çelik rol alıyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu, ayrıca Umut Uğur'un yazdığı, Emre Başer'in yönettiği "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyununu pazar günü küçük sanatsverlerin beğenisine sunacak.

- Diğer etkinlikler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Barok Müzik Festivali, bu akşam Concerto Zapico konseriyle başlayacak. Festival kapsamında, 10 Kasım'da da Barok Sesler Grubu sahne alacak.

Haberin Devamı

Ricardo Moyana ve Serap Tamay, bu akşam İzmir Sanat'ta "Güney Amerika Şarkıları" konseri verecek.

Hermes Trio, yarın, arp sanatçısı Çağatay Akyol ve Ankara Filarmoni Orkestrası solistleri, cumartesi günü AASSM'de seyirciyle buluşacak.

Sahne Tozu Tiyatrosu, "Memo Uzayda" adlı çocuk oyunuyla pazar günü İzmir Sanat'ta sahne alacak.

Erdem Akça ve İlter Vurucu, AASSM'de 11 Kasım'da viyolonsel ve piyano resitali verecek. Çok Sesli Çocuk Korosu, aynı gün İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde Atatürk'ü anma konseriyle sahne alacak.

Caz vokaliste Çağıl Kaya, piyanoda Kürşad Deniz, kontrbasta Kağan Yıldız, saksafonda Serhan Erkol ve Tamer Temel, vibrofonda Amy Salsgiver ile davulda Cem Aksel'den oluşan kadrosuyla 11 Kasım'da İzmir Sanat'ta konser verecek.

Haberin Devamı

Piyanist Jozsef Balog, 12 Kasım'da AASSM'de resital sunacak.

- Sergiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yılı dolayısıyla hazırlanan "Haydi Oynayalım! Polonya'dan Çocuklar için Tasarım Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki sergi, 30 Kasım'a kadar her gün saat 11.00-18.00 arasında gezilebilir.

Hamdullah Bostancı, "Nokta" başlıklı resim sergisiyle Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

İbrahim Doğantepe'nin resim sergisi, 10 Kasım'dan itibaren İzmir Sanat'ta gezilebilir.

İzmir Sanat Galerisi'nde düzenlenen "4 İnsan 1 Başlangıç" adlı minyatür, tezhip, kaligrafi ve çini karma sergisi, yarın sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!