İzmir'de, gözaltına alınan emniyet mensubu 92'ye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde, gözaltına alınan emniyet mensubu 92ye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 20:13

İzmir'de, gözaltına alınan emniyet mensubu 92'ye yükseldi

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında son olarak gözaltına alınan emniyet mensuplarının sayısı 92'ye yükselirken, 11 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün polis teşkilatı içindeki yapılanması incelemeye aldı. FETÖ üyeleri tarafından kullanılan 'bylock' isimli şifreli program üzerinden iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen emniyet personeli belirlendi. FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran ile personel emrinde bulunan müdürler Cemil Özer ve Mustafa Şen ile mahalle bekçilerinin de aralarında olduğu 92 kişi, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişinin de arandığı bildirildi.
ÖNCE KOMİSERİ ALMAYA GELDİLER
Operasyonu yürüten polisler, Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli bir komiser yardımcısını gözaltına almak için havalimanından sorumlu emniyet müdürünün odasına gitti. Müdür gözaltına alınacak olan personelini telefonla odasına çağırdı. Bu sırada odaya gelen başka bir ekip ise, diğer meslektaşlarından habersiz, gözaltı kararı verilen emniyet müdürünü almaya geldi. İki ekip, birbirlerinden habersiz, kendilerine verilen dosyalarla gittikleri havalimanında, müdür ve komiseri gözaltına aldı.
Bu arada, Konak İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akkaya'nın da 'bylock' isimli şifreli programı kullandığı iddiasıyla açığa alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!