İzmir'de en tatlı festival

Güncelleme Tarihi:

İzmirde en tatlı festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:52

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen "Kemalpaşa Dereköy-Gökyaka Bal Festivali" birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Organik ve lezzetli balıyla ünlü Kemalpaşa’nın Dereköy ile Gökyaka mahalleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl ilk kez bal festivaline ev sahipliği yaptı. Dereköy Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Zeynep Altıok ile CHP İl Başkanı Bedri Serter de katıldı. Otantik özelliklerin öne çıkarıldığı "renkli" festivalde sahne alan Torbalı Efemder Zeybek ekibi ile Dereköylü Ayşe ve Fatma teyzelerin mini konseri büyük ilgi gördü.

İzmirde en tatlı festival



"ÇOCUKLARIMIZI KÖYDE TUTALIM"

Festivalin açılışında konuşan Dereköy-Gökyaka Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kanlı, köydeki genç nüfusun giderek azaldığını, bundan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Köyümüzde ürettiğimiz ballarımız, zeytinlerimiz organik. Kirazımız çok güzel. Gelin birlik olalım, çocuklarımızı köyde tutalım. Onları burada tutarsak, hep birlikte çalışırsak daha temiz çevreye, daha çok temiz ürüne sahip olacağız" dedi.

Haberin Devamı

İzmirde en tatlı festival



RES’E TEPKİ VAR

Dereköy Muhtarı Nurettin Yıldız ise 580 nüfuslu köyün dağından bal, ovasından yağ aktığını belirterek, bu festivalin yapılmasını sağlayan ve ova yollarını asfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yıldız, köye kurulmak istenen rüzgar türbinlerine de tepki göstererek, "Biz enerjiye karşı değiliz ama bu türbinlerin köyümüzün yakınına kurulması doğru değil. Temiz doğamızın bozulacağından endişeliyiz. Bu konuda bize destek olunmasını istiyoruz" dedi.

İzmirde en tatlı festival



"EMRİNİZE AMADEYİZ"

Festivalin onur konuğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Dereköy’deki bal üretimini desteklemek için hazır olduklarını belirterek, ilk adımı soğuk hava deposu ve paketleme tesisi için atabileceklerini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, "Tarımı kalkındırmak, köylünün hayatını kolaylaştırmak için her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Hangi köyde kimin kalkınmak ve iş yapmak için neye ihtiyacı varsa, bizden açık kart. Yasal olmak kaydı şartıyla, emrinize amadeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi de, elemanı da emrinize amadedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmirde en tatlı festival



Kemalpaşa Dereköy’e kurulmak istenen rüzgar türbinleri ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, enerji üretimine karşı olmadıklarını, ancak Ankara’da harita üzerinden yapılan hesapların bu bölgenin bitki örtüsüyle, burada yaşayan insanlarla örtüşmediğini dile getirdi.

Buzdolabının çalışması için enerjiye ihtiyaç olduğunu, ancak yapılacak RES’lerin, nükleer enerji santrallerinin merkezi hükümet tarafından tek başına karar verilerek yapılmaması gerektiğini savunan Başkan Kocaoğlu, "Bunlar yapılırken Ankara tek başına karar vermeyecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye, kaymakamı, valisi ile hep birlikte karar verilecek. Bu kararlar doğru verildiğinde de buradaki bal ve zeytini etkilemeyecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!