İzmir'de çifte operasyon

Güncelleme Tarihi:

İzmirde çifte operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 11:25

İZMİR'de, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İl Başkanlığı'na polisin düzenlediği operasyonda, 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı. İl başkanlığındaki aramalarda, 3 tabanca ile mototofkokteyli ve bıçak bulunduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Alsancak semtindeki SDP İzmir İl Başkanlığı'na dün akşam saatlerinde İzmir Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Parti binasında, avukatların da katılımıyla arama yapıldı. Aramalarda, 3 tabanca, molotofkokteyli ve bıçak bulunduğu belirtildi. Aramalar sonrasında, parti yöneticisi olduğu bildirilen 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı. Polis, parti binasındaki bazı evrak ve belgelere de el koydu. Aramalarda, patlayıcı madde bulma konusunda eğitimli bir köpek de yer aldı.

Türkiye Tabipler Vakfı'na polis baskını

Taylan Yıldırım - DHA


TÜRKİYE Tabipler Vakfı'nın İzmir ve Bursa Şubei'ne İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri arama başlattı.
Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Türkiye Tabipler Vakfı'nın İzmir Merkez Şubesi ve İzmir'de vakfa bağlı iki ayrı noktada polis sabah erken saatlerde arama başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı polisler sabah erken saatlerde mahkeme kararıyla geldikleri Vakıf şubelerinde bilgisayar ve resmi kayıtlara el koydu. Arama işlemleri halen devam ediyor. Eş zamanlı olarak Türkiye Tabipler Vakfı Bursa Şubesi'nde de arama yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

VAKIFTAN AÇIKLAMA
İzmir'de, Fetullah Gülen Cemaati'ne para aktardıkları ve evrakta sahtecilik yaptıkları suçlamasıyla polisin arama yaptığı Türkiye Tabibler Vakfı'nın önünde Yönetim Kurulu Yedek Üyesi İbrahim Hacıbeyoğlu ile Vakıf Genel Sekreteri Alaattin Şahin açıklamalarda bulundu. Vakıf olarak Şifa Üniversitesi'nin kurucusu olduklarını belirten Alaattin Şahin, şunları söyledi:
"Biz 2011 yılında Bornova'daki hastaneyi, 2012 yılında ise Basmane'deki hastaneyi Şifa Üniversitesi'ne devrettik. Yani bizim hastanelerle ilgimiz kalmadı. Bu zaten resmi evraklarda ve ticaret sicil belgelerinde de var. Buraya gelmeden önce bunlara baksalardı anlaşılırdı. Kentin çeşitli yerlerinde açılan sağlık merkezleri var. Ancak, onlarda zaten devir işlemlerinden sonra oldu. Biz sadece burs veren bir vakıf durumundayız. Hiçbir bağlantımız yok. Ayrıca bizim elimizde iki tane de hastane açma yetki belgesi vardı. Bunlardan birisini Bursa'daki arama yapılan şirkete devrettik. Diğerini ise, İzmir'de son seçimlerde AKP'den aday olan bir aileye verdik. Şimdi o ailenin hastanesinde de arama yapılıyor mu bilmiyorum."
Vakıf müfettişlerinin araştırmaların yeni tamamladığını ve müfettiş raporlarını 2015 yılı başında teslim aldıklarını ancak orada bu türlü suçlamaların hiçbirisinin de olmadığını anlatan Şahin, "Vakıf üniversitelerinin kurulması içir bir devlet üniversitesinin garantörlüğüne ihtiyaç vardır. Bizim üniversitemizin, garantörü de 9 Eylül Üniversitesi'dir. Burada şimdi tam üniversite çağındaki gençler için tercih zamanı. Ben bunu bizim üniversitemize karşı bir algı amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Ama ne yaparlarsa yapsınlar. Türkiye'deki ilk 500'e giren öğrenciden 15'ini yine benim üniversitem alacak. Ayrıca tüm branşlarda da yüzde yüz doluluk yaşayacağız" dedi.

Haberin Devamı


AK PARTİ ADAYININ HASTANE DEVRİNDE USULSÜZLÜK SAPTANMAMIŞ

Türkiye Tabibler Vakfı Genel Sekreteri Alaattin Şahin'in hastane açma yetki belgesi devrettikleri iki firmadan birisinin sahiplerinin Ak Parti'den milletvekili adayı olduğunu söylemesi üzerine o konuda da açıklama geldi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, her iki devir anlaşmalarının da incelendiği ancak usulsüzlüğün Bursa'daki şirketli ilgili olduğu, Ak Parti adayına devrin rayiç bedel üzerinden yapıldığının saptandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!