İzmir’de 20 kişiye DEAŞ gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 20 kişiye DEAŞ gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 14:51

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri yaptıkları çalışmada Konya’dan, Uygur Türkü ve Doğu Türkistanlı ailelerin İzmir’e geldiğini saptadı. Sabaha karşı İzmir'in Buca ilçesinde tespit edilen adreslere yapılan operasyonda 40 kişi yakalandı. 

Haberin Devamı

İzmir TEM'e getirilenlerin 20'sinin çocuk, 9'unun erkek, 11'inin de kadın olduğu öğrenilirken işlemleri devam edenlerin Reina saldırganıyla ilgili bağlantılarının araştırıldığı kaydedildi. 

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Konya'dan 15 gün önce gelen şüpheliler Buca'ya yerleşti. Polis DAEŞ bağlantıları olabileceği şüphesiyle takibe aldı. 

Reina saldırganının en son 15 Aralık'ta Konya otogarında görülüp, ailesinin Konya'da bulunduğu ve saldırıdan bir süre önce oradaki birlikte oldukları ailelerinin adreslerden ayrıldığı bilgisi üzerine sabaha karşı İzmir'de takipteki bu ailelere yönelik operasyon düzenlendi. 

İzmir TEM'e getirilen şüphelilerin DAEŞ bağlantısının yanı sıra Reina saldırganıyla aynı ortamlarda bulunup, görüştükleri tespit edildi. Üzerlerinden Doğu Türkistan, Kırgız ve Dağıstan pasaportu çıkan 40 kişinin Konya'da ortadan kaybolan aileler olup olmadıkları ve saldırıyla direk bağlantılarının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!