İzmir'de 10 Kasım'ı kana bulayacaklardı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde 10 Kasımı kana bulayacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 09:12

Atatürk'ün ölümünün 77.yıl dönümü olan bu 10 Kasım'da kanlı bir bombalı eylem planladıkları belirtilen 3 PKK'lı hain, 17.5 kilo C4 plastik patlayıcı ve 10 el bombası ile birlikte yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube'sinin geçen Temmuz ayından beri sürdürdüğü çalışmalarla takip altında tutulan 3 PKK'lı terörist, daha önceden ormanlık alana sakladıkları bombaları almaya gittikleri sırada yakalandı.

İzmirde 10 Kasımı kana bulayacaklardı

Seçim öncesi eylem yapmayı planlayan ancak alınan güvenlik tedbirleri sonunda bunu gerçekleştiremeyen PKK'lıların, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım etkinlikleri sırasında kanlı bir eylem planladıkları bildirildi.

Teröristlerin, sahte 'Polis Haber Gazetesi' tanıtım kartıyla bugünkü 10 Kasım tören alına girip eylem yapmayı planladıkları öne sürüldü. 

İzmirde 10 Kasımı kana bulayacaklardı

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen İbrahim Ateş'in 1 Kasım genel seçimleri öncesi İzmir'de, yapılacak olan parti toplantıları ile mitinglerde bombalı eylem yapmak için kente geldiği belirtildi.

İbrahim Ateş, Diyarbakır'dan geldiği andan itibaren İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Kentteki bir çok noktada çeşitli partilerin etkinlerinde keşifler yapan İbrahim Ateş, polislerce de 24 saat takip edildi. Teknik takip sırasında da bağlantıda olduğu kişilere, polisin güvenlik önlemlerini arttırdığını söyleyip bombalı saldırıyı yapamayacağını anlatan İbrahim Ateş kentten ayrıldı. 

BOMBAYI ÇIKARDIĞI ANDA YAKALANDI 

İbrahim Ateş'in kente yeniden dönmesi üzerine polisin takibi yeniden başladı. Polis ekipleri de, üzerinde bomba bulunmadığını bildikleri İbrahim Ateş'in suç ortaklarını ve patlayıcının yerini öğrenmek için yakalamak yerine yakından kontrollü olarak takibi sürdürdü. İbrahim Ateş, bu gece yarısı Gaziemir EVKA 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığında, yanında bulunan Barış İldem ve Mervan Aksoy ile birlikte yakalandı. Teröristin üzerinden C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi. 

Haberin Devamı

Gözatlına alınan Axin kod adlı İbrahim Ateş'in Diyarbakır'dan defalarca İzmir'e gelerek lojistlik hazırlıklar yaptığı, Kadıfekale'de telefonculuk yapan Mervan Aksoy ve Barış İldem'in ise İzmir'e getirilen patlayıcıları ormanlık alanda sakladıkları kaydedildi.

SAHTE TANITIM KARTI YAPMIŞLAR

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan Kadifekale semtinde esnaf Mervan Aksoy adlı şüphelinin üzerinde ise sahte 'Polis Haber Gazetesi' diye düzenlenen tanıtım kartı çıktı. Seçimlerden önce istedikleri eylemi yapamayan şüphelilerin, İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki 10 Kasım törenleri için harekete geçtikleri öne sürüldü. Mervan Aksoy'un da, sahte olan bu basın kartı sayesinde, İbrahim Ateş'in hazırladığı patlayıcı düzeneğini tören alına getirip bırakacağı iddia edildi. İbrahim Ateş'in  hazır olan cep telefonu düzeneğini harekete geçirip törenler sırasında patlatmayı gerçekleştireceği kaydedildi. Bombacı teröristin ve iki suç ortağının yakalanmasından sonra, kullandıkları adreslerde de sabaha karşı operasyon düzenlendi. Aramalarını halen devam ettiği açıklandı.

Haberin Devamı


Yetkililer, 3 PKK'lı militanın sorgulanmalarının sürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!