İzmir yarını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir yarını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 13:33

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İzmir’de iki ülkenin ortak sorunlarının çözümünde işbirliği yapmak için yarın biraraya gelecek. Yunanistan’dan 11 bakan da zirveye katılacak. Her bakan, Türkiye’deki karşılığı olan bakanla ikili görüşmeler yapacak. Zirvede aile fotoğrafı çekilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Çipras’a fahri doktora ünvanı verecek.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün saat 22.00’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelecek. Seçimden sonra ilk kez kente gelecek olan Başbakan Davutoğlu’nu partililer karşılayacak. Başbakan Davutoğlu, salı günü saat 10.30’da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı havalimanında karşılayacak. Karşılamanın ardından iki başbakan baş başa görüşecek. Yunanistan’dan 11 bakan gelecek. Her bakan, Türkiye’deki karşılığı olan bakanla ikili görüşmeler yapacak. Saat 11.45’te öğle yemeği yenecek ve aile fotoğrafı çekilecek. Saat 14.30’da Davutoğlu ve Çipras, basın toplantısı düzenleyecek. Saat 17.30- 18.15’te ’Türkiye Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Forumu’ toplantısı yapılacak. Saat 18.30’da Çipras, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne gidecek burada kendisine fahri doktora ünvanı verilecek. İki başbakan saat 19.00’da İzmir Ticaret Odası’nın Hilton Oteli’nde düzenleyeceği vergi ödemede ve döviz kazandırmada başarı gösteren üyelerin ödül törenine katılacak. Tören, saat 21.30’da sona erecek. Başbakan Davutoğlu’nun çarşamba günü İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nde yapacağı bildirilen Bakanlar Kurulu toplantısı, TBMM’de bütçe oylaması nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

İzmir’de zirve için 3 bin 900 polis alarmda

İZMİR’de, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras arasında gerçekleştirilecek zirve için polis, 3 bin 900 kişilik kadroyla alarm durumuna geçti. Kentte trafiğin aksamaması için sadece geçiş sırasında belli bölgelerde caddeler kapatılacak. Bu arada Davutoğlu’nun Swiss Otel’de, Çipras’ın ise 100 metre uzaklıktaki Hilton’da konaklayacağı, randevularına buradan gidecekleri öğrenildi. Önlemlerin de bu alanda yoğunlaştırıldığı öğrenildi.

İzmir önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras, Ege Denizi’ndeki mülteci sorunu için bir araya gelecek. Zirvede, başbakanların yanı sıra bakanlar düzeyinde de ikili görüşmelerin yapılacağı açıklandı. Mülteci sorunu ve Türk-Yunan ilişkilerinin masaya yatırılacağı zirve için, İzmir polisi de alarm durumuna geçti. Polis, 3 bin 900 personelle güvenliği sağlayacak.

Haberin Devamı

ÖNLEMLER VE DENETİMLER ÖNCEDEN BAŞLADI

Polis zirveye hazırlıklarına günler öncesinden başladı. Kentte, 138 ayrı noktasında, tüm birimlerden polislerini katılımıyla denetimler yapıldı. Yaklaşık bin 500 polisin katıldığı uygulamada, toplam 2 bin 162 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Hakkında arama kararı bulunan 17 kişi yakalandı, bin 447 araç incelendi, 3 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, bıçak ve bin 980 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

ÖNLEMLER YARIN DAHA DA SIKI OLACAK

Bir süredir kentte süren güvenlik önlemleri, akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, yarın Yananistan Başbakanı Çipras’ın gelmesiyle daha da artacak. Başbakan Davutoğlu’nun Swiss Otel’de, Çipras’ın ise 100 metre uzaklıktaki Hilton’da konaklayacağı, randevularına buradan gidecekleri öğrenildi. İki otelinde üzerinde bulunduğu Gaziosmanpaşa Bulvarı, bugün akşamdan itibaren trafiğe kapatılacak. Yol kenarları, yakın bölge, araçlardan arındırılacak. Kesinlikle park yaptırılmayacak. Ayrıca şüpheli araçlar üzerinde de bomba aramaları gerçekleştirilecek. Bu cadde haricinde sürekli bir trafiğe kapatılacak cadde olmayacak. Sadece heyet üyelerinin geçiş anlarında, trafik belirli noktalarda kapatılacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!