İzmir ve Manisa'da paralel yapı iddiasıyla iki operasyon, 49 gözaltı (3)

Güncelleme Tarihi:

İzmir ve Manisada paralel yapı iddiasıyla iki operasyon, 49 gözaltı (3)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 13:32

İzmir ve Manisa'da paralel yapı iddiasıyla iki operasyon, 49 gözaltı (3)

Haberin Devamı

İTİRAFÇILARIN ÖRGÜT ŞEMASI
İzmir merkezli 'Paralel Yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 30'a çıktı. Gözaltına alınanların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmesinden sonra operasyona ve cemaatini yapısına ait önemli detaylar da ortaya çıktı.
BİRDEN FAZLA İTİRAFÇI HERŞEYİ ANLATTI
Son operasyonun en önemli dayanak noktalarından birisi cemaatten ayrılan yönetici konumundaki bazı itirafçılar oldu. İtirafçılar, cemaatin faaliyetlerinden memnun olmadıklarını ve bazı yöneticilerin himmet adı altında toplanan paraları kendi özel işlerinde kullandıkları için ayrılık kararı verdiklerini anlattı. İtirafçıların anlatımları ile polisin elde ettiği önceki bilgilerin uygunluk göstermesiyle de cemaatin İzmir'deki yapılanmasına dair önemli bilgiler elde edildi.
İZMİR DÖRDE AYRILMIŞ
Fethullah Gülen'in ve yöneticilerin, cemaatin kuruluş temellerinin atıldığı İzmir'e büyük önem verdikleri aktarıldı. Cemaatin İzmir'i, Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırarak faliyet gösterdiği belirtildi. Her bölgeye baş imam ile yardımcı imamlar atandı. Bölge imamlarının yaptıkları mesleklerin dışındaki alanlardan sorumlu tutuldukları anlaşıldı. Dört bölgenin birbirinden bağımsız faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, bu anlatımlardan sonra cemaatin işleyiş şemasını oluşturup, önemli bilgiler elde etti.
MATBAADA GÖREVLİYMİŞ, KAYYUM İŞTEN ÇIKARMIŞ
Bergama'da bulunan ve bir süre önce kayyum atanan Koza Altın Madeni Genel Müdürü C.Ç.'nin de gözaltına bulunduğu ifade edildi. Operasyonda yakalanan Fethullah Gülen'in dershaneler ve okullar Türkiye sorumlusu yeğeni M.M.G.'nin de, cemaate ait Çağlayan Matbaasında yönetici olduğu, 10 bin TL maaş aldığı, kayyum atanmasından sonra işine son verildiği ortaya çıktı.
BELGELERİ YAKTIĞI SIRADA YAKALANMIŞ
Sabah saatlerinde yapılan operasyon sırasında ilginç anlar da yaşandı. Gözaltı yapmak üzere belirlenen adrese giden polisin tüm çabasına rağmen, kapı açılmadı. Bunun üzerine yardım istenen muhtar ve çilingir yardımıyla daireye girildiği sırada, adı gözaltına alınacaklar listesinde bulunan kişinin, bazı evrakları yakarak imha etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polis bu belgelere de tutanakla el koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!