İzmir Valisi Rektör Vekili'ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

İzmir Valisi Rektör Vekilini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:09

İzmir Valisi Rektör Vekili'ni ziyaret etti

Haberin Devamı

İZMİR Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ağırlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde İzmir için çalışacaklarını söyledi.

İzmir'in Anadolu'nun dünyaya açılan penceresi olduğunu ve kent için hizmet üretmenin Türkiye için çalışmak olduğunu kaydeden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Rektör Vekili Çelik, dün de Vali Ayyıldız'ın iade-i ziyaretinde ağırladı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ve Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Recep Yiğit ile birlikte Rektörlük binasının girişinde Vali Ayyıldız'ı karşılayan Rektör Vekili Çelik, daha sonra Vali Ayyıldız ile birlikte makama geçerek bir süre sohbet etti. Son derece samimi ortamda gerçekleşen görüşmede kentle ilgili fikir alışverişinde bulunulurken İzmir'in geleceğine ilişkin plan ve projeler masaya yatırıldı. İzmir'in köklü mirasını nitelikli insan gücüyle birleştirmesinin önemine dikkat çeken Rektör Vekili Çelik, "Dokuz Eylül olarak, kentimizin geleceğine katkı sağlayacak her çalışmanın içinde olmaya gayret ediyoruz. Güzel kentimiz sadece güçlü ekonomisiyle değil aynı zamanda sosyal hayatının zenginliği ile de dünyaya örnek bir şehir konumunda bulunuyor. Dolayısıyla bu zenginliği bilimin gücüyle desteklemek, bizim en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, geleceği lafla değil ortaya koyduğumuz projelerle yakalamayı hedefliyoruz. Endüstri 4.0 kavramının tartışıldığı günümüzde, nanoteknoloji içeren çalışmalardan Silikon Vadisine kadar son derece kapsamlı hazırladığımız projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu noktada Sayın Valimizin de bizlere öncülük edeceğine inanıyoruz. Sayın Valimiz sağolsunlar ziyaretimize iade-i ziyarette bulunarak büyük nezaket gösterdiler. Kendilerini ağırlamaktan da büyük mutluluk duyduk. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz ve kentimiz için çalışacağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!