İzmir turizminde toparlanma bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir turizminde toparlanma bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:57

İzmir turizminde toparlanma bekleniyor

Haberin Devamı

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nce (ETİK) yayımlanan nisan ayı yönetim raporundaki dört aylık veriler, yabancı turist sayısında 2016 yılındaki seviyenin yakalanabileceğine ilişkin umut verdi. İzmir dört ayda 100 bin turisti geçti. ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "İzmir turizminin toparlanacağı umudunu koruyoruz" dedi.

ETİK'in özel yönetim raporlarının 37. sayısı 'Exclusive Nisan 2017' başlığıyla yayımlandı. İzmir turizminin Ocak-Nisan dönemi analizine ilişkin rapora göre, dört aylık dönemde, 2015 yılında 150 bin 638, 2016'da 110 bin 465 yabancı ziyaretçi ağırlayan İzmir turizmi, 2017'nin dört ayında 9 bin 636 kayıpla 100 bin 829 kişi ağırladı. ETİK Exclusive Ar-Ge raporunda yer alan dört aylık veriler, toparlanmaya başlayan ve zararını azaltan ilin 2016 yılı seviyesini yakalayabileceğini gösterdi. Rapor, İzmir turizminin 2017'nin dört aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 8.7 azalarak 110 binden 100 bin dolayına gerilediğini ortaya koydu. Raporda, İzmir'in kriz öncesi dönemde, 2015 yılının ilk dört ayında 150 bin ziyaretçi çektiği hatırlatıldı.

Kruvaziyer turizminin durduğu kentte, dört aylık dönemde az da olsa bir trafik gelişmesi görüldü. Ocak - Nisan döneminde Alsancak Limanı kruvaziyer turist trafiği 263 kişiden 899 kişiye çıktı. Adnan Menderes Havalimanı girişleri ise yüzde 9.4 düştü. Dört aylık dönemde İzmir turizmi, başta İngiltere olmak üzere; Fransa, Belçika, Avusturya, ABD, İrlanda ve İtalya gibi pazarlarda gelişme gösterdi. Öte yandan İzmir, en büyük pazarları olan Almanya, Hollanda ve Yunanistan'da düşüş görüldü.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, raporda ortaya konulan verilerin bir nebze umut verdiğini söyledi. İşler, "Zor durumdaki turizm sektörünün çıkış yolu dış pazardan geçiyor. Diplomasideki gelişmelere bağlı olarak İzmir için önemli pazarlarda olumlu gelişmeler olacağı, İzmir turizminin toparlanacağı umudunu koruyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!