İzmir trenini seçti

Güncelleme Tarihi:

İzmir trenini seçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2012 11:37

İZBAN’n düzenlediği “İzmir Trenini Seçiyor” anketine, İzmirliler büyük ilgi gösterdi ve Körfez Yunusu tasarımı, 7 bin 180 oy alarak Yalı Çapkını ile Derin Mavi’nin önünde birinciliği elde etti. 21921171

Haberin Devamı

İZBAN’ın Hyundai Rotem tarafından yapımına başlayan 40 adet EMU tren setinin iç ve dış tasarımlarının belirlenmesi için düzenlediği “İzmir Trenini Seçiyor” anketinde İzmirliler, tercihlerini Körfez  Yunusu’ndan yana kullandı. Yalı Çapkını ve Derin Mavi ile yarışan Körfez Yunusu, ankete katılan 19 bin 720 İzmirlinin 7 bin 180’inin oylarını almayı başardı. Derin Mavi 6 bin 976, Yalı Çapkını ise 5 bin 564 oy aldı.

 

İZMİRLİ BU ÜÇ TREN ARASINDA SEÇİM YAPTI / Foto Galeri


İzmirliler, üç yeni tren seti için İZBAN’ın facebook hesabı üzerinden ise 790 oy kullandılar. Körfez Yunusu burada da 340 oyla ilk sırayı elde ederken, Yalı Çapkını’na 300, derin Mavi’ye 150 oy çıktı. Yeni setlerin iç tasarımlarında ise beyaz rengin hakim olduğu, ferah bir çalışma olan 3 nolu tasarım 10 bin 641 oyla birinciliği aldı. 1 nolu tasarım 5 bin 355, 2 nolu tasarım 3 bin 724 oy aldı.

Haberin Devamı


İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, İzmir halkının ankete olan ilgisine teşekkür ederek, “Hedefimiz, bir sinerji yaratarak İzmirlinin en çok beğendiği tasarımı hayata geçirmekti. Hem resmi sitemiz, hem de facebook hesabımız üzerinden beklediğimiz ilgili görmemiz bizi çok mutlu etti” dedi. Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise yapımı devam eden tren setlerinin 18 ay sonra Güney Kore’den İzmir’e doğru yola çıkacağını belirterek, “Tüm filo, yaklaşık 3 yılda tamamlanacak. Setlerin işletmeye alınmasıyla birlikte İzmir halkına sunduğumuz hizmet düzeyini bir adım daha yukarıya çıkarmış olacağız” diye konuştu.

İzmir trenini seçti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!