İzmir SEV'de bilim günü

Güncelleme Tarihi:

İzmir SEVde bilim günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 13:59

İzmir SEV'de bilim günü

Haberin Devamı

İzmir, Üsküdar ve Tarsus'ta bulunan SEV İlköğretim Kurumları'nın arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen bir bilim paylaşım günü olan SEV Science Fair, bu sene Özel İzmir SEV Ortaokulu'nda gerçekleşti.

Fuarda öğrenciler yıl içinde gerçekleştirdikleri bilimsel araştırma projelerini sunarken ayrıca çağımızın bilim ve teknolojisiyle içi içe bir gün geçirdiler. Robotik, Makey Atölyesi, Lego Tasarım Atölyesi ve Deney İstasyonları, SEV Ortaokullarının öğrencileri tarafından gün boyunca ziyaret edildi. Sekizinci sınıf öğrencilerinin yürüttüğü deney atölyelerinde, 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencileri, yaşamın içindeki kimyayı keşfettiler. Robotik takımı SEV-N üyesi olan öğrenciler ise gün boyunca okul arkadaşlarına robot programlama deneyimi yaşattı. Tasarım ve Teknoloji atölyesinde öğrenciler legolar ile '2116 SEV Bilim Olimpiyatları'nın kupasını tasarladı. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak yaptığı açılış konuşmasında, beyin ve omurga sağlığını korumanın önemine değindi.

İzmir SEV Akademik Koordinatörü Nilay Sutaş, “Sağlık ve Eğitim Vakfı Okullarının bu geleneksel etkinliğine, bu yıl ev sahibi olmaktan ve SEV Okullarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!