İzmir şehidini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir şehidini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 15:33

İzmir şehidini uğurladı

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)- İSTANBUL Sarayburnu açıklarında yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olan Sahil Güvenlik botundan yaralı olarak kurtarılan, ancak kaldırıldığı hastanade şehit olan 21 yaşındaki er Sinan Göktaş için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Babası geçen Aralık ayında yaşamını yitiren şehidin annesi ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.
Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi geçen çarsamba günü saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu bot alabora oldu ve burnuna kadar battı. Botta bulunan askerlerden, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan er Sinan Göktaş şehit oldu. Daha sonra kurtarılıp hastaneye kaldırılan askerlerden Astsubay Yavuz Gökhan İle Üsteğmen Rıza Yücel de yaşama tutunamadı. Şehitlerden Er Sinan Göktaş için İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nin Bostanlı Semti'ndeki Beşikçioğlu Camisi'nde bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, bazı İzmir milletvekilleri, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla Gülan, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şehidin annesi Necla Göktaş, kardeşleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.
KARDEŞLERİ TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜ
Babası Ali Göktaş'ı geçen aralık ayında kalp krizi sonucu kaybeden şehit Göktaş'ın 9 kardeşi ve annesi ayakta durmakta güçlük çekti. Bekar olan şehidin kardeşleri ve yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü, şehidin fotoğrafını öptü. Cuma namazının ardından kılınan cezane namazı sonrası, şehit Göktaş'ın tabutu askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı.
Bu sırada şehidin bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Şehit er Göktaş'ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!