'İzmir sana kanım feda'

Güncelleme Tarihi:

İzmir sana kanım feda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 13:01

İzmir'deki 50 bin ünite kan eksiğini Milli Eğitim tamamlayacak

Haberin Devamı

 

TÜRK Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi (BKM) ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Temmuz kahramanları anısına 'İzmir sana kanım feda' adlı kan bağışı projesini başlattı. Resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen, okul personeli ve velileri kapsayacak proje kapsamında hem kan bağışı bilinci oluşturulup yeni bağışçılar kazanılması hem de İzmir'in yıllık 50 bin ünite kan ihtiyacı eksiğini karşılamak hedeflendi.
Kızılay, yıllık 190 bin ünite kan ihtiyacını toplayamayan ve 50 bin ünite eksik olan İzmir'de kan sorununu çözmek üzere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortak proje başlattı. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi, özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenci, öğretmen, okul personeli ve öğrenci velilerini kapsayacak 'İzmir sana kanım feda' projesi ile 2016-2017 eğitim öğretim döneminde İzmir'in kan ihtiyacının tamamımın karşılanması hedeflendi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, 15 Temmuz şehitleri ve kahramanlarına atfedilen projenin iş birliği protokolünü imzaladı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü binasında imzalanan protokol öncesi proje hakkında bilgi veren Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gök, İzmir'deki tüm okulların, okul müdürü ve gönüllü koordinatör öğretmenlerin güvenli kan temini ve proje hakkında bilgilendireceklerini, okul çalışanları ve velileri de kan bağışı faaliyetleri hakkında bilgi vermek için organizasyonlar yapacaklarını söyledi. Gök, Kızılay'ın Ege Bölgesi'nde tüm illerin kan ihtiyacını karşıladığını, sadece İzmir'de yıllık ihtiyaç 190 bin ünite olmasına karşın, İzmirlilerin bağışladığı kan miktarın 125 bin ünitede kaldığını söyledi. Diğer illerden alınan destekle bu rakamın 140 bin üniteye çıkarıldığını belirten Gök, "50 bin ünite açık var. Ne yazık ki eskiden olduğu gibi bağışçıyı acil durumlarda bulup taşımak zorundayız. Bu proje İzmir'in çıkış projesidir. 50 bin gönüllü, hayırsever kan bağışçısı kazanmak için topluma yayılmak gerekiyor. Öğretmenler önderliğinde İzmir'deki 3 bine yakın okulda yapacağımız çalışmalarla toplumda farkındalık da yaratacağız. Kan bağışlarını da toplayacağız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise İzmir'de Kızılay'ın paydaşı olarak projeye katıldıklarını söyledi. Yahşi "İnşallah İzmir'in kan açığı olan 50 bin üniteyi biz sağlayacağız. Okullarda bunun bilincini öğrencilere verecek, farkındalık yaratacağız. Öğrenciler kan vermeyebilir ama gönüllerini verecekler. Yaşı tutan öğrenciler kan da verebilirler. Çocukların anne ve babaları okul bahçesinde kanlarını Kızılay'a bağışlayabilecek. Çocukların kan bağışına şahitlik etmelerini de eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Tüm İzmirlileri projeye dahil olmaya çağırıyoruz 15 Temmuz şehitleri kanlarını verdiler. Biz de tüm vatandaşlarımız için ülkedeki birlik beraberlik için Milli Eğitim olarak kan bağışı ve bilinç yaratarak katkı vereceğiz" dedi. Gök ve Yahşi, konuşmaların ardından projeyi başlatan protokolü imzaladı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine park eden Kızılay'ın araçlarında kurum çalışanları kan bağışında bulundu. İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu kan verirken, Gök ve Yahşi de kendisini yalnız bırakmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!