İzmir Özel Türk Koleyi, 8 Mart'ta Ege'nin öncü kadınlarını ağırladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Özel Türk Koleyi, 8 Martta Egenin öncü kadınlarını ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 11:19

İzmir Özel Türk Koleyi, 8 Mart'ta Ege'nin öncü kadınlarını ağırladı

Haberin Devamı

İZMİR Özel Türk Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ege'nin öncü kadınları ile bir arada kutladı. Gerçekleştirilen söyleşinin ardından etkinlik, Ahmet Gürel'in Cumhuriyet Dönemi arşivinden Türk kadınlarına ait özel resimlerden oluşan serginin yer aldığı kokteylin ardından,Ayçe Bükülmeyen, konuklara 'Ege'nin Öncü Kadınları' kitabını imzaladı.

İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, bir çok bakanlık görevinde bulunan Işılay Saygın, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, duayen modacı Zuhal Yorgancıoğlu ve 'Ege'nin Öncü Kadınları' kitabının yazarı Ayçe Bükülmeyen'in de katılımı ile gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan 9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmet Efendioğlu, Atatürk'ün kadına verdiği değer ve Cumhuriyet döneminden itibaren Türk Medeni Kanunu ile Türk kadınlarının dünya milletlerinin üzerindeki kazanımlarını konuklara aktardı.

Yazar Ayçe Bükülmeyen'in 'Ege'nin Öncü Kadınları' belgesel gösterimi ile etkinlikte, Kitaba konu olan öncü kadınlar ile gerçekleştirilen söyleşide Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, bakanlık döneminde kadın hakları için verdiği mücadeleden bahsederken Zuhal Yorgancıoğlu ise Atatürk ile ilgili anılarını konuklar ile paylaştı. Türkiye'nin ilk kadın valisi Leyla Aytaman geceye katılamazken, İzmir Özel Türk Koleji için özel olarak çektiği video ile konuklara seslendi. İTK'lı yöneticiler tarafından konuklara bu özel günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.

Söyleşi ve plaket takdimi ardından kadın şarkıları ile solist Elvan Demircan, konuklara keyifli dakikalar yaşattı. Müzik dinletisinin sonunda hep birlikte İzmir Marşı'nı büyük bir çoşku ile seslendiren konuklar, Güven Zeyrek Salonu'nda gerçekleşen kokteyl ile geceye devam etti. Ahmet Gürel'in Cumhuriyet Dönemi arşivinden Türk kadınlarına ait özel resimlerden oluşan serginin de yer aldığı kokteyl, Ayçe Bükülmeyen'in konuklara 'Ege'nin Öncü Kadınları' kitabını imzalaması ile son buldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!