İzmir organ bağışında farkındalık yarattı

Güncelleme Tarihi:

İzmir organ bağışında farkındalık yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 12:53

İzmir organ bağışında farkındalık yarattı

Haberin Devamı

GAZETECİ-yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun öncülüğünde başlatılan ve üç yılda sadece 567 bağışçı bulunan organ bağışı kampanya kapsamında İzmir'de sadece beş günde, aralarında belediye başkanlarını da yer aldığı 433 bağış ile hedeflenen 1000 kişiye ulaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıl sonuna kadar 2 bin, 2018'in ilk beş ayında 5 bin bağışçı hedefiyle çalışacaklarını söyledi.

3-9 Kasım tarihleri arasındaki 'Organ ve Doku Bağışı Haftası'nda bir bağış kampanyası Türkiye'ye örnek olacak sonuçla tamamlandı. Gazeteci -Yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun 2014'de, organ nakli ile yeni bir yaşama başlayanları anlattığı 'Yeni Hayat' adlı belgeseli çekmesiyle birlikte başlattığı 1000 bağışçı hedeflenen kampanyada 3 yılda 567 organ bağışçısına ulaşıldı. Tekelioğlu, kampanyasının sonunda geldiği İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle birlikte 5 günde 433 bağışçıyı bularak hedeflenen 1000 bağışçıya ulaştı.

Tuluhan Tekelioğlu'nun kampanyası kapsamında İzmir'de belediye başkanları da organlarını bağışladı. Kampanya sonucunu duyurmak için düzenlenen basın toplantısına Tuluhan Tekelioğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, karaciğer nakli yapılan eski Bakan Yaşar Okuyan ve şarkıcı Ege katıldı.

Tuluhan Tekelioğlu, 2013 yılında Gezi eylemlerinden sonra işine son verilen gazetecilerden biri olduğunu, daha sonra babasının üç damarının değişmesi sonucu ölümden dönmesinin ardından organ yetmezliği ve nakliyle ilgili bir film çektiğini söyledi. 'Yeni Hayat' adlı filmiyle birçok insana dokunduklarını belirten ve organ bağış kampanyası başlattığını dile etiren Tekelioğlu "3 yılda sadece 567 organ bağışçısı bulabildik. Geçtiğimiz cuma günü İzmir'e geldim. İzmir'i sona bırakmıştım. Çünkü İzmir cesaretin, medeniyetin, umudun başkentidir. Belediye başkanlarımız gönüllerini koydular. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür ederim" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "İzmir'de 5 günde 433 bağış tamamlanmış. Bizim bu ulvi göreve İzmir'den bir çıta koymamızı gerektiriyor. Katlanarak arttırmamız gerekiyor. Buradan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve medya bir hedef koyalım. En azından 2 bin bağışçı daha bularak 3 bini İzmir'de bu yıl yakalayalım. Önümüzdeki yıl da bu hedefi ilk beş ay içinde 5 bine çıkaralım. Tüm Türkiye'de organ bağışı konusunda bir farkındalık yaratalım. Bunu biz bir görev alıyoruz. Çalışacağız. Organ başını kentimizin ve ülkenin gündemine taşıyacağız. Bağış miktarlarını artıracağız. Tuluhan Hanım'a böyle ulvi bir çaba içinde olduğu için tüm organ bekleyen insanlar adına teşekkür ediyorum" dedi.

Organ bağışı kampanyası önünde, organ bağışı kartlarını gösteren belediye başkanları, İzmirlilere de organ bağışı çağrısı yaptı. Başkanlar daha sonra Konak Belediyesi'nin döktürdüğü lokmadan hem tattı hem de dağıtımını başlattı.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!