İzmir mutfağını üniversite tanıttı

Güncelleme Tarihi:

İzmir mutfağını üniversite tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 17:56

İzmir, Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) üyesi Montreal’in 375’inci kuruluş yıldönümünde İzmir’de bir vakıf üniversitesi tarafından tanıtıldı.

Haberin Devamı

2015’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ın, Lyon’da bulunan Delice Ağı’nın toplantısına katılarak kentin birliğe üye olmasını sağlamasının ardından İzmir’in lezzetleri dünyaya yayılmaya devam ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu Şef Kemal Demirasal yönetiminde yapılan İzmir’e özgü yerel lezzetler, Meksika’dan Güney Afrika’ya farklı ülkelerden gelen 50 şefin yer aldığı Montreal’in kuruluş yıldönümünde sunuldu. 

Şef Demirasal, Montreal’da Türk mutfağına karşı büyük bir ilginin olduğunu belirterek, ülke mutfak kültürünü küresel dünyaya tanıtma amacı taşıdıklarını söyledi. Türk mutfağının oryantalist bir yapısı olduğunu ‘alakart mutfak’ anlayışının yeni benimsenmeye başladığını aktaran Şef Demirasal, “Menümüzde karnabahar çorbası, sütte balık ve kuzu tandır sunduk. Keçi sütlü sütlaç tatlısıyla final sunumunu tamamladık. Bir şef olarak, Türk mutfağının, modern sunumla dünyada hak ettiği takdiri topladığını görmenin mutluluğunu yaşadım.  Kişiye özel servis anlayışı mutfağımızda yerleşmeye başladı. Mutfağımızı bu tür etkinliklerle küresel dünyadaki insanın anlayabileceği çağdaş bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!