İzmir merkezli operasyon: Çok sayıda gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İzmir merkezli operasyon: Çok sayıda gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 07:22

'Paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir merkezli düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 57 kişiden 34'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ. de var.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen, esnaf ve çeşitli meslek gruplarından Gülen Cemaati’ne mensup 57 kişi için operasyon başlattı. Bu kişilerden 34’ü gözaltına alınırken, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan ve Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen bazı kişilerin yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

MAKBUZ İNCELEMELERİNDEN YOLA ÇIKILMIŞ

İzmir merkezli olarak Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya’da, 57 kişiye yönelik olarak yapılan ve 34 kişinin gözaltına alındığı operasyon sürüyor. Operasyonun, İzmir’de geçen temmuz ayında yine ’paralel devlet yapılanması’ iddiasıyla düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu ve o zaman gözaltına alınıp tutuklanan muhasebeci Ö.K.’dan ele geçirilen, 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi. Yakalama kararı verilen bu 57 kişi dışında 1 şüphelinin daha bulunduğu, ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilmediği, ikmalen işlem yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

GÖZALTINDA AVUKAT VE İŞADAMLARI VAR

Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., geçen temmuz ayında ’Paralel yapı’ iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının avukatı olan, Aktif Eğitimciler Sendikası’nın da avukatı İ.Ç.,kanser hastası olan avukat H.T., 7 Haziran Genel Seçimleri’nde AK Parti İzmir 2’nci Bölge’den milletvekili aday adayı olan avukat M.G., bir giyim firmasının eski sahibi Ç.G., İzmir’de Bayraklı Belediye Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilen işadamı S.S.G., işadamı M.B.S., işadamı M.K., Erguvan Derneği yöneticisi A.K. de bulunuyor. Haklarında yakalama kararı çıkarılanlar arasında ise Şifa Hastanesi’nin eski başhekimi M.A. ile diğer şüpheliler Ş.N.U. ve F.O.’nun da yer aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ.’nin vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan sanayici işadamı M.K.’nin yakınları ise İzmir’de yaşadıklarını, firmanın Manisa’da bulunduğunu, geçmiş yıllarda bir kez kurban bağışı yaptıklarını, bunun dışında hiçbir yapıyla bağlantılarının bulunmadığını söyledi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA     

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, kentte sabah başlatılan eş zamanlı operasyonla ilgili bilgi verildi.               

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:               
"Kamuoyunda FETÖ/PDY yapılanması adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar adı altında düzenlenen toplantılara katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ile bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca operasyon başlatıldı. Halihazırda devam eden soruşturmada, toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın bulunduğu 57 kişiye yönelik gözaltına alınma talimatı verilmiş, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır."

BAKMADAN GEÇME!