İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:12

- Adliyeye sevk edilen 7 kişiden 3'ü tutuklandı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen H.S.K, T.A, Y.Y, B.D, M.F.S, Y.K, M.S, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Nöbetçi mahkemede ifadelerine başvurulan adliye personelinden Y.K, M.F.S ile T.A. tutuklanırken diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 23 Şubat'ta İzmir'in merkez, Karşıyaka, Torbalı, Menemen ilçeleri ile Manisa'da gerçekleştirilen operasyonda 7 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden M.F.S'nin evinde yapılan aramalarda "İzmir'deki delillerin karartılmasına yönelik dava" ile ilgili hakim, savcı ve adliye personeli hakkında belgeler ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca şüphelilerin, ''Adliye birimlerinde FETÖ/PDY yapılanması çerçevesinde faaliyet gösterdikleri, gerek etnik kökenleri, gerekse siyasi görüşlerini belirtmek suretiyle adliye görevlileri hakkında fişleme çalışması yaptıkları, himmet topladıkları, fişleme ve sahte ihbarlarla adliye çalışanlarının girdikleri sınav sonuçlarına etki etmeye çalıştıklarına ilişkin ciddi bulgular elde edildiği'' bildirilmişti.

Zanlıların, savcı ve hakimler hakında da "FETÖ ile bağlantılarına göre" fişleme yaptıkları, örgüte yönelik soruşturmalarla ilgili bilgileri de UYAP sistemi üzerinden temin ederek örgüt mensuplarına aktardıkları iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!