İzmir Kuzey Hastanelerine 'Bilişim Yıldızları' ödülü

Güncelleme Tarihi:

İzmir Kuzey Hastanelerine Bilişim Yıldızları ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 10:32

TÜRKİYE Bilişim Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin 2008 yılından beri düzenlediği 'Bilişim Yıldızları' proje yarışmasında İzmir Kuzey Kamu Hastaneri Birliği Genel Sekreterliği ikinci oldu.

Haberin Devamı


Bu yıl Çevre, Verimlilik ve Sosyal Sorumluluk olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen 'Bilişim Yıldızları' proje yarışmasına İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği adına Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi'nden Hicabi Ataş 'Arabuluculuk Sisteminin Hastanelerde Kullanımının, Sağlıkta Şiddet Olaylarının Önlenmesi ve Azaltılması Üzerine Etkisinin Araştırılması' başlıklı proje ile katıldı ve kurum bazında en iyi ikinci proje ödülüne layık görüldü. Elemenin ardından halk oylamasına sunularak ikincilik ödülünü kazanan Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi'nden Hicabi Ataş "Arabuluculuk sistemi ile hastanelerde sağlık çalışanlarına yöneltilebilecek her türlü şiddet eyleminin gerçekleşmeden bildiriminin sağlanması ile uyuşmazlıkların önüne geçmeyi, barışçıl çözüm yöntemi olan arabuluculuk ile çözüm geliştirmeyi ve şiddet eylemlerini engellemeyi amaçladık. Projemizin başarıya ulaşması ve hastanelerden olumlu dönüşler almak beni çok mutlu ediyor" dedi.
İzmir Kuzey Kamu Hastaneri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise iş hayatında en çok yaşanan kişiler arası çatışmalara dikkat çekti. 2012 yılında Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde mahkemelerdeki yoğunluğu azaltmak için 'arabuluculuk' kavramının kullanılmaya başlandığını anlatan Erbaycu, "2014 yılından bu yana Hicabi Ataş tarafından hastanelerimizde de arabuluculuk uygulanıyor" dedi.
Proje ile hastanelerde sağlık çalışanlarına yöneltilebilecek her türlü şiddet eyleminin gerçekleşmeden bildiriminin sağlanması ve barışçıl yollarla çözülmesi adına, haberleşme sistemi üzerinden dâhili "Arabulucu Talep Kodu' tanımlamak, arabuluculuk taleplerine cevap verebilecek müzakere ve arabuluculuk eğitimi almış personeller yetiştirmek, hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanı arasındaki anlaşmazlıkların, barışçıl ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuk ile çözülmesi hedefleniyor. Proje kapsamında hastane 'Beyaz Kod' vakalarını azaltarak, hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetinin arttırılması, hastanede barış ve uzlaşı kültürünün oluşturulması sağlanacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!