İzmir Kemalpaşa’da bir cennet, Su Perisi

Yaklaşık bir aydır sevgili arkadaşım ve dostum Mahmut Özgener’in dünya iyisi ve güzeli karısı Ayşe ısrarla, “Sizi öyle bir yere götüreceğim ki şoke olacaksınız” dedi, durdu.

Haberin Devamı

Sonunda Yeniasır Medya Gurup Başkanı, kardeşim gibi gördüğüm Şebnem Bursalı dışında gurup bir araya geldi. Sevgili dostum gazeteci -yazar Gülengül Uslu, Ayşe Özgener, Müjde Çolakoğlu ve Nil Blanche İzmir’e 27 kilometre uzaklıkta bir cennet de bulduk kendimizi. Güler yüzlü bir melek karşıladı bizi. Adı Neşe Arıcan. Zaten geldiğimiz yer de ‘Su Perisi’ adlı bir butik otel-restoran. Eski bir konakmış burası. Neşe Hanım kocası Hayri Bey ile buranın sahipleri. Konak 2007 yılında Arıcan çifti tarafından satın alınmış. Öyküsü hayli de ilginç. Eski Çağlardan beri Kralların yazlık mekanlarının bulunduğu yer olarak bilinen Kemalpaşa, aynı zamanda Efes’te Meryem Ana’yı ziyaret etmek için kullanılan Kral Yolunun güzergahında olması nedeniyle önemli bir uğrak yeri olmuş.
İçinden çay akıyor
Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk burayı ziyarete gelmiş. Hayran kalmış. Muhteşem doğası ve temiz havasından etkilenerek burada bir süre konaklamış. Halkın Atatürk’e göstermiş olduğu yakın ilgi neticesinde yerleşim Kemalpaşa adını almış. Antik çağlardaki adı Nymphaıon (NİF) olan bölge, Nif Dağı ve içinden akan Nif Çayının varlığıyla birlikte yoğun ormanlık alanlarının etkisiyle “mavi oksijen” bakımından da eşsiz bir dokuya sahip.
Organik sebze ve meyveler
Otelin arazisi 1928 yılından beri Tatari Ailesi tarafından kullanılmış. 1938-2001 yılında ise Mehmet Yahya Tatari tarafından bu araziye muhteşem bir konak yaptırılmış. İzmirli ünlü iş adamı Mehmet Yahya Tatari bu konağı eşi Kevser Tatari’ye 25. evlilik yıldönümü hediyesi olarak vermiş. 2007’de bu konağı ve araziyi satın alan Arıcan çifti de burasını muhteşem bir butik otele dönüştürmüş.
Bir ana bina, 8 adet dağ evinden oluşan otelde bir kral ve de üç süit olmak üzere toplam 24 oda var. Odalar orman manzarası ile iç içe. SPA, Sağlık merkezi, yüzme havuzu ve de yemekleri harika olan bir restoranı da var. Nazar köyünden gelen taze tereyağı, zeytin, yumurta, peynir çeşitleri mis. Güneşte kurutularak yapılan ev reçelleri, bahçede yetişen taze biber, domates ve sebzelerle pişen zeytinyağlı yemekler süper lezzetli. Çocuklar için yapılmış özel oyun alanı ise aileler için de ideal. Neşe Arıcan, “2009 yılında almış olduğumuz yılın Turizm ödülü yaşam anlayışımızın yansıması olan işletmemizin haklı bir gururunu oluşturuyor” diyor övünerek. Bence haksız da değil. Gidin görün. Kalamazsanız bile kahvaltı ya da yemek için şansınızı deneyin. Telefon: +90.232.8784404 www.butiksuperisiotel.com

Swiss’den Haziran keyfi

Babalar Günü Brunch’ı

Haberin Devamı

Babanıza onu ne kadar çok sevdiğinizi bir kez daha hatırlatmak ister misiniz? O halde onu Swissôtel Grand Efes’in, Café Swiss’te her yıl geleneksel olarak düzenlediği Babalar Günü Brunch’a davet edin. 20 Haziran Pazar günü canlı caz performansı eşliğinde gerçekleşecek olan Babalar Günü Brunch’ı kişi başı KDV dahil 56 TL.
Rezervasyon için telefon:
(232) 414 52 12

Amrita Spa’dan ailelere

Haberin Devamı

Annenizle, babanızla ya da çocuğunuzla Spa deneyimini birlikte yaşamaktan daha eğlenceli ve keyifli bir şey olabilir mi sizce? Amrita Spa’nın sizlere özel sunduğu iki kişilik “Annemle Spa’da Bir Gün” ya da “Babamla Spa’da Bir Gün” paketleri sayesinde 90 dakika boyunca uygulanan yüz ve vücut bakımları ile birlikte yenileneceksiniz.
Bu özel paket iki kişi için KDV dahil 225 TL
Bilgi ve rezervasyon için: (232) 414 59 20 - 21

Çanakkale Istakozu Geceleri

Her ay farklı bir damak tadına hitap eden Equinox’taki tema geceleri, Haziran ayında Chef de Cuisine Ertan Afacan’ın hazırlayacağı “Çanakkale Istakozu Geceleri” ile de devam ediyor.

NOT

20 yaşındayken 47 yaşında aslan gibi babasını 1,5 günde beyin kanamasında kaybeden ve hala onun sevgisi, hasretiyle yanıp tutuşan bir evlat olarak ‘Babalar Gününüz’ kutlu olsun. Hangi yaşta olursanız olun, babanızın değerini bilin.

Haberin Devamı

Yeliz sarkılarına yine kalbini kattı
Şehrazat, ünlü caz sanatçısı Sevinç Tevs’in kızı. Benim 30 senelik Şehrom. Bu güne değin tabiri caiz ise kimlere el vermedi. Geçen yıl Süper Star onun şarkılarıyla yaza damgasını vurdu. Gülben Ergen, onun söz ve besteleriyle bana göre şarkıcılığını kanıtladı. Daha kimler. ..Şehro şimdi, unutulmaz sesi ile müzik dünyasına damgasını vuran Yeliz’e büyük destek oldu. Albümüne ad olan ‘Allah Kalbine Göre Versin ‘ adlı bestesi ile Yeliz bana göre ikinci baharını yaşayacak. Olağanüstü sesi ve yorumu ile ortalığı yıkacak.
Enfes fotoğraflar
Sanatçı, bu albümde Şehrazat’ ın yanı sıra İlhan İrem, Ülkü Aker, Adnan Ergil, Selahattin Sarıkaya gibi birbirinden değerli isimlerin şarkılarını da seslendirdi.
Yeliz’in albümünün prodüktörlüğünü Metin Özülkü ile Özgür Aras yaptı. Süpervizörlüğünü ise Yonca Evcimik’in üstlendiği albümde Yeliz’in unutulmaz şarkısı Oldu Olacak ve aynı şarkının remix versiyonu da bulunuyor... Sanatçının fotoğraflarını ise Lara Sayılgan çekti. Çok farklı bir Yeliz ortaya çıktı. Ünlü müzik yazarı Naim Dilmen’in de dediği gibi Yeliz yine şarkılarına kalbini koymuş. Yaklaşık bir 30 yıldır da canım arkadaşım olan Yeliz’le konuştuğumda çok heyecanlıydı. “Şarkılarımda aşk, sevinç, mutluluk, sitem, hüzün kısacası aşkın içinde ne varsa var. Dostlarımın gücünü hissettiğim güzel ve heyecanlı bir albüm oldu. Ben çok heyecanlanıyorum, müzikseverler de çok heyecanlanacak” dedi. Yolun açık olsun sevgili Yeliz.

Yazarın Tüm Yazıları