İzmir’in beyaz gelincikleri

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in beyaz gelincikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

GÜNDE 1 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak İzmir’in toplu ulaşımdaki yükünü çeken ESHOT, yeni otobüslerini yakında hizmete alıyor.

Haberin Devamı

BMC’nin kazandığı 150 solo otobüs ihalesi kapsamında üretimi yapılan otobüslerin 25 adetlik ilk partisi bu ay içinde teslim alınacak. ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, Genel Müdür Yardımcıları Tufan Eker ve Osman Orman’la birlikte üretim tesislerine giderek incelemelerde bulundu. ESHOT yöneticileri, beyaz zemin üzerine kırmızı çizgili olarak tasarlanan ilk otobüse binerek tesislerde kısa bir gezinti de yaptı.

Çıtayı yükselttik

Genel Müdür Alçelik, “İhalesini yaptığımız 150 otobüsün ilk partisini görmeye geldik. Bu ayın sonuna doğru 25 adetlik ilk partiyi teslim alacağız. Önceki yıllarda alınanlardan daha kalitelisinin üretildiğini gördük. Bu bir yerde bizim ısrarımızla oldu. Bir başka ifadeyle, BMC’nin kalite çıtasını biraz daha yükselttik. Üretilen ilk otobüsü inceledik, ses ve sarsıntı yok denecek kadar azalmış. Yolcularımıza hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Yaş ortalaması 5.9

ESHOT otobüs filosunun devamlı olarak yenilendiğini dile getiren Alçelik, üretim aşamasındaki 150 otobüsün katılımıyla yaş ortalamasının 8’e düşeceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde 100 körüklü, 200 solo otobüs ihalesine daha çıkılacağını açıklayan Faruk Alçelik, “Onları da alınca yaş ortalamamız 5.9 olacak. 2014’e geldiğimizde elimizdeki eski Sanos otobüslerden 50’si ya kalacak ya kalmayacak. Kısacası, Aziz Kocaoğlu döneminde kentin otobüs filosunun tamamı yenilenmiş olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!