"İzmir için dev eser yaptık"

Güncelleme Tarihi:

İzmir için dev eser yaptık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir’le ilgili eleştirileri yanıtladı, “İzmir’de fuarcılığı büyütmek ve İzmir’i kalkındırmak üzere dev eser yaptık. Bunu eleştirmek, buna belden aşağı vurmak nasıl bir duygudur, düşüncedir? Belediye başkanlığı bittikten sonra yaşarsam, bütün bunları ibret vesikası olarak saklayacağım” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR ve Gaziemir belediyelerinin hayata geçirdiği Ata Evi-Sağlıklı Yaş Alma Merkezi törenle açıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, genel seçim öncesinde Büyükşehir Belediyesi üzerinden kampanya yürütülmesini eleştirdi. Daha önce, “Bu genel seçim, yerel seçimle, yerel yönetimle ilgilisi yok. Genel siyaset konuşun. Belediyeyi karıştırmayın” diye uyarıda bulunduğunu, ancak dikkate alınmadığını belirten Kocaoğlu, bazı konularda kamuoyunu yeniden bilgilendirmek zorunda olduğunu söyledi:

MADEN RUHSATI VALİDEN
“Efemçukuru altın madenine Büyükşehir Belediyesi kesinlikle ruhsat vermemiştir. Taş ocaklarına, madenlere ruhsat verme yetkisi Büyükşehir’den alınıp valiliğe verilmiş, 1 hafta sonra da dönemin İzmir Valisi Efemçukuru’ndaki altın madeninin ruhsatını vermiştir. Bizim uzaktan yakından alakamız yoktur.” “Güzelbahçe Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri, sayın Bakan Veysel Eroğlu’na altın madeni konusunda soru yöneltiyor, buranın kirlendiğini, sağlığa zararlı olduğunu söylüyor. O da ‘Siz sorunlarınızın çözülmesini istiyorsanız bize oy vereceksiniz, oy vereceksiniz ki sorunlarınızı çözelim’ diyor. Yorum yapmıyorum, hemşehrilerimin bilgisine sunuyorum.”

Haberin Devamı

BU HAVALE HORLANMAKTIR
“Projeler yapılıyor, ‘Efes’e kanal yapalım, gondollar gelsin’ diye. Efes’e kanal açmayı düşünürken, elimizdeki değeri bilelim, körfezin alüvyonlarla dolmasını önleyelim. TCDD ile beraber ihaleye çıktık. 15 Mayıs 2013’ten bu yana ÇED raporunu almak için bekliyoruz. Bu konuda isteklerimizi dile getirdiğimizde Eroğlu ‘Ben cevap vermem Büyükşehir Belediye Başkanı’na, şube müdürüyle muhatap olacak’ demiştir. İzmirlilerin 3 dönemdir seçtiği başkan İzmir’in çıkarları için herkesle görüşür, anlaşır. Hiç de gocunması, gücenmesi yoktur. Ama şube müdürüne havale ederek beni ve İzmirli’yi horlamaktadır. Horladığın, küçük gördüğün bir kente neden milletvekili adayı olmak için gelirsin? O da ayrı mesele.”

BURADA BİR PROBLEM VAR
“Konak Tüneli açılıyor. İşe başlarken de Binali Bey’le konuşmuştuk. Şimdi seçim arifesindeyiz ve topu atıyor. Büyükşehir Belediyesi de, diğer belediyelerimiz de yol işinden, baraj, su gölet işinden anlar. Ama en iyi bilen, bilmesi gerekenler, yolsa Karayolları, barajsa DSİ’dir. Onlardan biz de bilgi olarak yararlanıyoruz. Karayolları’na talimatla tünel açtıracaksın, gerisine de ‘ben karışmam’ diyeceksin. Burada bir problem var.”

Haberin Devamı

FUAR İZMİR DEV ESER
Fuar İzmir için kapı kapı gezip kamulaştırma yaptık. Sadece bu iş 5-6 yıl sürdü. Dünyada hiçbir metropol, ‘bu kenti kalkındırmak için 400 milyon lira para harcayacağım, bu kenti kalkındıracağım’ diye yola çıkmadı. İzmir’de fuarcılığı büyütmek, İzmir’i kalkındırmak, İzmir’in ve Türkiye’nin ürünlerini tanıtmak ve fuara gelen katılımcı ve ziyaretçileri İzmir’de ağırlamak üzere dev eseri yaptık. Bunu eleştirmek, buna belden aşağı vurmak nasıl bir duygudur, düşüncedir? Bu yazıları ömür boyu saklayacağım. Belediye başkanlığı bittikten sonra yaşarsam, ibret vesikası olarak gelecek kuşaklara Türkiye’deki yerel yönetimin izleri olarak bırakmak istiyorum.”

Haberin Devamı

MEMUR SİYASET YAPAMAZ
“Devlet memurları siyasi parti tutar, ama herhangi bir siyasi partinin borazanlığını yapamaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi Türkiye’nin imarından, gelişmesinden, şehirciliğinden sorumlu olan bir bakanlığın İzmir gibi üçüncü büyük kentin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, devlet memuru siyaset yapamaz, yapmaması gerekir. Buradan kendisini uyarmak ihtiyacını duydum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!