İzmir’i bağrıma basıyorum

PKK yandaşları “açılım” dedikçe şımarıp başka türlü açılıyor, yurdun dört bir yanında ortalığı birbirine katıyor.

Haberin Devamı

Hafta içinde, taşlı, sopalı, havai fişekli saldırılarla polisleri yaraladılar, Molotofkokteylleri ile otobüsleri ateşe verdiler, yollardaki araçları yaktılar!

DTP’nin Genel Başkanı (Kürt) Ahmet Türk, “Kürtlerin gözü kulağı İmralı’da” diyerek Apo’nun nakledildiği yeni odasının, eskisinden daha küçük ve daha kötü olduğunu iddia etti. Kentlerdeki saldırılar, taşlamalar, çatışmalar hafta boyunca sürüp gitti.

Bu yasadışı olayları normal karşılayanlar, bir süre önce Ahmet Türk’ün konvoyu İzmir’de taşlanınca, muhteşem kentimizin adını “Faşist İzmir”e çıkardılar.

Faşist nedir? Demokratik rejimi sevmeyen ve ülkede baskı düzeni isteyen kimse...

İzmir faşist, öyle mi? Güldürmeyin insanı!

Haberin Devamı

¡ ¡ ¡

DTP konvoyunun İzmir’de taşlanmasının üzerinden iki hafta geçti. Bu süre içinde PKK tayfası durmadı, yurdun birçok yerinde taşlı, sopalı, Molotofkokteylli saldırılarda kentleri savaş alanına döndürdüler...

Buna rağmen, kimilerinin gündeminde hâlâ İzmir olayları var.

Gelişmeler, Kürtçülük kışkırtmalarının sürdürüleceğini gösteriyor.

Yaşanan tüm çirkin olaylara rağmen Türk halkı son derece soğukkanlı davranıyor, yapılan şirretlikleri olgunlukla karşılıyor.

Sosyal bilimcilerin “Çok tehlikeli” dedikleri İzmir olayları bir bölücü faaliyetlere bir tepkidir, PKK’lıların yaptıklarına karşı bir isyandır.

¡ ¡ ¡

DTP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay’ın şu sözlerine bakın:

“İzmir’in gizli kalan şoven, milliyetçi, ırkçı ve faşizan yapısı ortaya çıktı” diyor... Diyor da neden PKK yandaşlarının her yanı alevlere boğan saldırılarını görmüyor?

İzmirliler, terör çetesinin reklamını yapan ve zafer kazanmış kıtalar gibi İzmir’e giren DTP konvoyuna tepki gösterdi diye “faşist” mi oluyor?

Peki, ne yapacaklardı? Ülkeyi bölmek isteyen bu örgütün, sinir bozucu tahriklerine hiç mi tepki göstermeyeceklerdi? Onları alkışlayacaklar mıydı?

Ben İzmirli değilim ama İzmirlilerle gurur duyuyorum. Orada çok sayıda arkadaşım, dostum var. Hepsini bağrıma basıyor, gözlerinden öpüyorum.

Haberin Devamı

 Keşke bütün kentlerimiz İzmir gibi ülkesine sahip çıkabilse... O zaman bu bölünme tartışmalarını hiç yaşamazdık.

¡ ¡ ¡

İzmir halkı ülkenin bütünlüğüne, laikliğe, cumhuriyete, özgürlük ve demokrasiye dört elle sarılan, gericiliğe prim vermeyen aydın bir kentimizdir.

İzmir halkının Hatay Üçyol’daki tepkisi, bölücülere göz kırpan herkese bir uyarıdır.

Ülkeyi bölmeyi tek amaç olarak gören PKK ve Meclis’teki destekçileri ısrarla gerginlik yaratıyor.

DTP’liler gerçekten kardeşlik istiyorlarsa, attıkları adımlara çok dikkat etmeli, davranışlarının toplumu nasıl gerdiğini düşünmelidirler.

Tuttukları yol yanlış bir yoldur, onları çıkmaza götürür. Kışkırtıcılar, Türk halkını çileden çıkaran hareketlerden ve taleplerden vazgeçerlerse tansiyon düşer, ortalık durulur.

Haberin Devamı

Osman Akgün adında bir okurum bir e-mail yollamış. Yazımı, onun ilginç cümlesiyle bitiriyorum:

“İlk kurşun yine İzmir’de atıldı. Bu kurşun, tabancadan değil, İzmir halkının kalbinden hainlerin beynine sıkıldı. Mesajı da şuydu: Bu vatan asla bölünmez!”

Yazarın Tüm Yazıları